Squashkage eller muffins
Kage og dessert

Squashkage eller muffins

Squashkage eller muffins
Denne squashkage er en af mine favorit kager, og opskriften har jeg fra et dameblad. Jeg har haft opskriften i rigtig mange år men har rettet den en smule til. Jeg plejer at lave den som squashkage, men tænkte at jeg denne gang ville prøve med squash muffins.

Ligesom kagen indeholder de bl.a. mandler, kanel og så naturligvis squash. Squashen har vi fået fra min mors have, og kagerne havde vi med, da vi var på besøg hos hende. Min ældste søn var med til at bage kagerne, og fik også lov at bestemme hvilke forme vi skulle bruge. Så det blev til squashkager i Barbapapa forme :-)

Kagerne smager virkelig dejligt og er på ingen måde kedelige. De har den herligste duft og smag af kanel. Squashen er med til at gøre dem lidt fugtige, og mandlerne giver dem “knas”.

Prøv også:
Hjemmelavede romkugler med kokos

Squashkage eller muffins
Jeg kom ikke frosting på kagerne, men har du lyst til det, kan jeg anbefale frostingen fra mine Red velvet cupcakes. På kagen drysses der med sukker, og kommes hele mandler på. Det synes jeg var lidt voldsomt til muffins, så derfor kom jeg hakket mandler i kage-dejen og undlod sukkeret på toppen.

Squashkage eller muffins

Squashkage eller muffins

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 350 g squash
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kanel
  • 1 spsk. vaniljesukker

Pynt til kagen:

  • 75 g smuttede hele mandler hvis du laver kagen
  • 1-2 spsk. ovenpå kagen

Pynt til muffins:

  • 75 g smuttede hakkede mandler

Sådan gør du

  • Riv squashen groft på et rivejern.
    Smelt smørret, uden at det bruner og lad det stå, til den hvide del (valle) bundfælder sig. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Rør squashene i.
    Bland mel, bagepulver, kanel og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Vend det hele godt sammen. Tilsæt det klare, smeltet smør, men sørg for at bundfaldet ikke kommer med.
    Kage:

    Kom bagepapir i bunden af en springform/eller anden form og drys med lidt sukker. Kom dejen i fadet og pynt med mandlerne. Slut af med lidt sukker på toppen af kagen.
    Bagetid: 45-55 minutter ved 180 grader.
    Muffins:

    Rør de hakket mandler i dejen og kom dejen i 12 forme.
    Bagetid: 40-45 minutter ved 180 grader.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar