Sprøde tynde knækbrød
Brød og boller

Sprøde tynde knækbrød

Sprøde tynde knækbrød

De smager så godt de her sprøde tynde knækbrød med masser af frø og kerner.
Knækbrødene kan bruges til morgenmad, på salater og suppe eller som et mellemmåltid. De smager rigtig godt med smør og ost, men jeg kan også godt lide dem bare som de er uden pålæg på. De har så meget smag, og så er de sprøde og knasende. Jeg kan godt lide når knækbrødene laves helt tynde, men jeg tror også, at de vil fungere godt som kiks, hvis de laves tykkere.

Vi spiser så meget knækbrød her hjemme, at det egentlig er fjollet, at jeg ikke bager hjemmelavede knækbrød noget oftere. Begge drengene kan rigtig godt lide knækbrød, og de får det ofte både til morgenmaden eller som mellemmåltider på hverdage og i weekenden. Jeg spiser også tit knækbrød, og jeg kan specielt godt lide knækbrød med røræg og så tomater og agurk ved siden af. Det kan varmt anbefales ;-)

Flere lækre morgenmads-opskrifter: luftig omelet med ostblåbær pandekager og 7 lækre smoothies til morgenmad.

Sprøde tynde knækbrød

Sprøde tynde knækbrød

Antal 1 plade

Ingredienser

  • 1,5 dl koldt vand
  • 0,5 dl rapsolie
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 50 g rugmel
  • 50 g hvedemel
  • 40 g græskarkerner
  • 30 g hørfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 25 g sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom vand og olie ned i en skål. Tilsæt salt, bagepulver, rugmel og hvedemel og rør rundt med en ske.
    Kom derefter kernerne og frøene i skålen og rør det hele godt rundt.
    Kom bagepapir ud på en plade og hæld dejen ud på bagepapiret. Brug en dejskraber til at få alt dejen ud af skålen og til at få dejen godt spredt ud på pladen. Dejen skal være helt flad og fylde hele pladen.
    Bagetid: 25 minutter ved 175 grader varmluft i midten af ovnen.
    Når pladen er taget ud af ovnen løftes bagepapiret med knækbrødet forsigtigt over på bordet.
    Brug en skarp kniv eller en saks til at skære knækbrødet ud i mindre stykker.
    Opbevar knækbrødene i en beholder med låg i skuffen eller på køkkenbordet.

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

  • Svar Wanda 28. februar 2018 at 08:50

    Dem glæder jeg mig til at prøve. :) Tak for skønne opskrifter <3

    • Svar Mie 1. marts 2018 at 12:07

      Tak søde Wanda :-) Jeg håber, at du vil synes om dem.

  • Svar Marianne Rasborg 17. august 2021 at 12:42

    Jeg har netop laver “ knækbrød” med en vidunderlig smag.
    Meeen det er ikke brød, nærmest mysli, da det slet ikke hænger sammen og jeg skulle bruge det til ost!
    Kan jeg på nogen måde redde det, tænker på måske at sprøjte æggehvide over?

    • Svar Mie 17. august 2021 at 13:18

      Hej Marianne
      Øv hvor ærgerligt, er der tilsat den rette mængde vand og de øvrige ingredienser?
      Jeg tror ikke at æggehvide kan redde dem, men det er ikke noget jeg har forsøgt.
      Måske du i stedet må bruge det som mysli. Jeg håber, at de bliver bedre næste gang, for de er nemlig rigtig gode.
      Hilsner fra Mie

  • Svar Marianne 18. august 2021 at 07:25

    Tak for svar, måske for meget på slump😬 tænker det må passe godt som topping også til suppe😋Vh

    • Svar Mie 18. august 2021 at 15:03

      Jeg håber, at du får lavet dem igen en anden gang – uden slump ;-)
      Godt at toppingen kan bruges til suppe, så er det ikke helt spildt.
      Vh. Mie

    Skriv din kommentar