Sprøde tynde knækbrød

Sprøde tynde knækbrød

De smager så godt de her sprøde tynde knækbrød med masser af frø og kerner.
Knækbrødene kan bruges til morgenmad, på salater og suppe eller som et mellemmåltid. De smager rigtig godt med smør og ost, men jeg kan også godt lide dem bare som de er uden pålæg på. De har så meget smag, og så er de sprøde og knasende. Jeg kan godt lide når knækbrødene laves helt tynde, men jeg tror også, at de vil fungere godt som kiks, hvis de laves tykkere.

Vi spiser så meget knækbrød her hjemme, at det egentlig er fjollet, at jeg ikke bager hjemmelavede knækbrød noget oftere. Begge drengene kan rigtig godt lide knækbrød, og de får det ofte både til morgenmaden eller som mellemmåltider på hverdage og i weekenden. Jeg spiser også tit knækbrød, og jeg kan specielt godt lide knækbrød med røræg og så tomater og agurk ved siden af. Det kan varmt anbefales ;-)

Flere lækre morgenmads-opskrifter: luftig omelet med ostblåbær pandekager og 7 lækre smoothies til morgenmad.

Sprøde tynde knækbrød

Opskrift på sprøde tynde knækbrød

1,5 dl koldt vand
0,5 dl rapsolie
1 tsk groft salt
0,5 tsk bagepulver
50 g rugmel
50 g hvedemel
40 g græskarkerner
30 g hørfrø
50 g solsikkekerner
25 g sesamfrø

Fremgangsmåde

Kom vand og olie ned i en skål. Tilsæt salt, bagepulver, rugmel og hvedemel og rør rundt med en ske.
Kom derefter kernerne og frøene i skålen og rør det hele godt rundt.

Kom bagepapir ud på en plade og hæld dejen ud på bagepapiret. Brug en dejskraber til at få alt dejen ud af skålen og til at få dejen godt spredt ud på pladen. Dejen skal være helt flad og fylde hele pladen.

Bagetid: 25 minutter ved 175° varmluft i midten af ovnen.

Når pladen er taget ud af ovnen løftes bagepapiret med knækbrødet forsigtigt over på bordet.

Brug en skarp kniv eller en saks til at skære knækbrødet ud i mindre stykker.
Opbevar knækbrødene i en beholder med låg i skuffen eller på køkkenbordet.

Mængde

1 plade sprøde tynde knækbrød

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Sprøde tynde knækbrød — 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.