Sprøde maste kartofler

Sprøde maste kartofler

Jeg overraskede Søren med lækker mad forleden dag, da han kom hjem fra arbejde ♥
Tit er det lidt hektisk, lige når han træder ind af døren, fordi både børnene og jeg har en masse at fortælle. Bordet skal dækkes, aftensmaden skal laves færdig osv. Men ikke denne dag – der var der helt ro på. Jeg havde dækket bordet, tændt stearinlys og gjort klar til at stege bøffer. Salaten var lavet, og de sprøde maste kartofler var lige klar til at tage ud af ovnen.

Til drengene havde jeg lavet børne-tapas med en masse små lækre ting fra køleskabet. Der var blandt andet små skåle med stegte pølser, rosiner, jordbær, appelsin, ostekringler, nødder, grøntsager og så fik de også kartoflerne. Deres side af bordet var pyntet i børne-stil, og de var blevet lovet sodavand til maden. Normalt drikker vi vand til aftensmaden men ved særlige lejligheder, må der gerne være plads til lidt luksus ;-)

Sprøde maste kartofler

Sprøde maste kartofler

Sprøde maste kartofler

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler med tynd skræl
  • Olivenolie
  • Flagesalt
  • Frisk timian

Fremgangsmåde

  • Skyl kartoflerne og kog dem i en gryde i cirka 10 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af i en sigte i et par minutter. Læg derefter kartoflerne på en plade med bagepapir med god plads mellem hver kartoffel. Brug en spiseske til at trykke dem flade med.
    Hæld lidt olivenolie hen over de maste kartofler og drys med flagesalt og frisk timian. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
    Bagetid: 10-15 min. ved 200 grader varmluft til kartoflerne har fået farve og er blevet sprøde.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Sprøde maste kartofler — 7 kommentarer

    • Hej Wanda
      Tak. De er ganske nemme at lave, og så smager de super godt.
      Hvad siger du tillykke med? :-) God lørdag. Kh. Mie

  1. Med at I måske havde en mærkedag :)
    Nå men jeg fik lavet de lækre kartofler og dem er vi vilde med. Det er ikke sidste gang de kommer på bordet.
    Tak for opskriften

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.