Spinatroulade med skinke

Spinatroulade med skinke

Da vi var til julefrokost i min familie, havde min svigerinde lavet den mest lækre spinatroulade med skinke. Hun ved, at jeg ikke er så begejstret for fisk og derfor tit springer forretter og fiskeretter over. Derfor blev jeg selvfølgelig mægtig glad, da der også var noget til mig, imens de andre spiste sildemadder.
Lige siden jeg fik de her spinatoroulader, har jeg haft lyst til at prøve at lave dem selv.
De er virkelig gode, og selv om de måske kunne se lidt komplicerede ud at lave, så er det faktisk ganske nemt.

Bunden er lavet af spinat og æg som er rørt med mælk og krydderier. Selve fyldet består af flødeost, citron, dild og skinke. I stedet for skinke vil man også kunne bruge kylling, laks eller måske rejer. Jeg har tilsat godt med både citron og dild, så spinatrouladen fik masser af smag, men det kan man jo tilpasse efter smag og behag.

Vi spiste spinatrouladerne til frokost, men jeg tror bestemt også, at de vil være gode på et fødselsdags- eller brunchbord. Med et par citronskiver, dild og salatblade kommer der lidt mere farve, og så kommer retten til at se mere festlig ud. De gule perler på billederne er citronperler. Dem havde min svigerinde også købt, da hun lavede spinatrouladerne til vores julefrokost. Jeg synes, perlerne er smadder dekorative og udover det, så smager de også godt og syrligt.

Spinatroulade med skinke

Spinatroulade med skinke

Opskrift på spinatroulade med skinke

Spinatbunden
3 æg
250 frossen spinat
0,5 dl mælk
Salt og peber

Fyld
175 g flødeost neutral
100 g kogt tyndskåret skinke (jeg har brugt den fra Princip, Føtex)
Citronsaft
Frisk dild
Salt og peber

Pynt
Dild
Citronskiver
Salatblade
Citronperler

Fremgangsmåde

Spinatbunden
Kom spinaten i en sigte med en skål under, så den kan stå og tø op. Efter en halv times tid presses den overskydende væske ud af spinaten. Del æggeblommerne og hviderne i to skåle og rør spinaten sammen med æggeblommerne. Tilsæt også mælken og salt og peber.

Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. De skal være pisket så godt, at man kan vende skålen på hovedet. Kom dem forsigtigt ned i blandingen med spinaten og vend det hele sammen med en ske. Der skal ikke piskes!

Hæld spinatenblandingen ud på en plade med bagepapir og spred den helt ud til en tynd firkant. Bag bunden i en forvarmet ovn. Bagetid: 15 minutter ved 180°.

Vend en kold bageplade om med bagsiden opad og læg spinatbunden på den kolde plade. Træk langsomt bagepapiret af og lad bunden køle af imens fyldet gøre klar.

Fyldet
Kom flødeosten ned i en skål og tilsæt citronsaft, salt og peber. Tilsæt godt med dild og rør det sammen. Smag fyldet til og tilsæt eventuelt mere citronsaft, dild og krydderier alt efter hvor kraftigt du ønsker smagen. Jeg har brugt godt med både dild og citron, da jeg synes bunden godt kan “bære” ekstra smag.

Spred oste-fyldet ud på bunden med en dejskraber i et tyndt lag. Læg skiverne af skinke oven på osten og rul bunden sammen på den lange led. Pak spinatrouladen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.

Pynt
Skær 16 skiver ud af rouladen med en skarp kniv. Tør eventuelt kniven af i et stykke køkkenrulle hvis osten hænger ved, når rouladen skæres ud.
Anret spinatrouladen på salatblade med citronskiver, dild og citronperler.

Mængde

16 skiver spinatroulade med skinke

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Kommentarer

Spinatroulade med skinke — 8 kommentarer

  1. Ser rigtig lækkert ud :-) hvor har du købt citron perlerne henne ? har kigget efter dem flere steder uden held :-(

    • Hej Annette

      Nej det har jeg endnu ikke afprøvet, så jeg ved ikke, om den bliver for blød. Mit bud vil dog være, at den godt vil kunne laves om aftnen og så serveres til frokost dagen efter. Så kan du lade den ligge indpakket i køleskabet.

      Der er også den mulighed at lave selve bunden og fyldet dagen før, og så først komme fyldet på og rulle den sammen dagen efter.

      Hilsner fra Mie

  2. Lækker opskrift.
    Desværre er en i familien, slet ikke til dild.
    Har du prøvet, med en anden krydderurt?
    Hilsen Ditte

    • Hej Ditte

      Jeg er faktisk heller ikke helt vild med dild, men lige i denne kombination kan jeg godt lide det :-) Jeg har ikke prøvet at lave den på anden måde.
      Du kunne prøve med persille, purløg eller brøndkarse i stedet?
      Hilsner fra Mie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.