Spidskålswraps med oksekød og dip
Aftensmad

Spidskålswraps med oksekød og dip

Spidskålswraps med oksekød og dip

Opskrift på sunde wraps med spidskål, oksekød og grøntsager.

Denne har vinter har jeg lavet spidskålswraps mange gange. Det er hurtig og nemt at lave og en god måde at få grøntsager på – specielt kål. Kål kan for mange sikkert godt være lidt svært at få indført i madlavningen. Sådan har jeg det i alt fald selv med kål. Det er en grov grøntsag som godt kan fylde meget – men som også er god til at mætte.

Denne gang har jeg lavet spidskålswraps med oksekød og dip. Jeg har brugt hakket oksekød med lidt krydderier, agurk, tomat og ostetern samt et hurtig dressing. Dippen var i første omgang en rest vi havde i køleskabet. Den er ikke hjemmelavet, da det bare er en almindelig købe Holiday dip som er rørt med creme fraiche. Men jeg synes, den passede så godt til både kødet og kålen, så nu har vi fået dip flere gang til spidskålswraps.
Hvis man har tiden til det, kan man nok ret nemt lave sin egen blanding til dip. Jeg har for noget tid siden lavet min egen taco krydderi mix. Den vil sikkert også være god til wrapsene, så kunne man jo skifte osteternene ud med revet ost og en god guacamole til kødet.

I stedet for oksekød kunne man også fylde wraps’ene med kylling, pulled pork, fisk, små frikadeller eller bruge en rest kødsovs.

Flere gode opskrifter med spidskål:
Smørstegt spidskål med flagesalt
Lynstegt spidskål
Spidskålslasagne

Spidskålswraps med oksekød og dip

Spidskålswraps med oksekød og dip

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • 2-3 tsk. sød paprika
  • Salt og peber
  • Lidt vand

Fyld

  • Kødsovsen (lavet af ingredienserne oven over) 
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Ostetern
  • Holiday dip med creme fraiche 

Sådan gør du

  • Tag forsigtigt bladene af spidskålet og skyl og tør bladene.
    Brun kødet i smør og tilsæt paprika, salt og peber efter smag. Hæld en smule vand over kødet, så der kommer lidt “sovs” til kødet. Jeg har brugt cirka en halv dl vand.
    Skyl og skær tomaterne og agurkerne ud, så de står klar. Skær ostetern ud af en god ost og rør dippen sammen med creme fraiche.
    Læg et spidskålsblad på tallerkenen og kom et par skeer kød på midten af bladet. Pynt med grøntsager, ostetern og dip og fold bladet sammen, så man lettere kan holde på det.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar