Spidskålswraps med oksekød og dip

Spidskålswraps med oksekød og dip

Denne har vinter har jeg lavet spidskålswraps mange gange. Det er hurtig og nemt at lave og en god måde at få grøntsager på – specielt kål. Som for mange sikkert godt kan være svært at få indført i madlavningen. Sådan har jeg det i alt fald selv med kål. Det er en ret grov grøntsag som godt kan fylde meget – men som er god til at mætte.

Denne gang har jeg kommet fyld af hakket oksekød, grøntsager og dip i mine spidskålswraps. Dippen var i første gang en rest vi havde i køleskabet. Den er ikke hjemmelavet, da det bare er en almindelig købe Holiday dip som er rørt med creme fraiche. Men jeg synes, den passede godt til både kødet og kålen, så nu har vi fået dip flere gang til spidskålswraps.
Hvis man har tiden til det, kan man nok ret nemt lave sin egen blanding til dip. Jeg har for noget tid siden lavet min egen taco krydderi mix. Den vil sikkert også være god til wrapsene, så kunne man jo skifte osteternene ud med revet ost og guacamole til kødet.

Spidskålswraps med oksekød og dip

Opskrift på spidskålswraps med oksekød og dip

1 spidskål
500 g hakket oksekød
Smør til stegning
2-3 tsk sød paprika
Salt og peber
Vand

Fyld
Kødsovsen (lavet af ingredienserne oven over) 
Cherrytomater
Agurk
Ostetern
Holiday dip med creme fraiche 

Fremgangsmåde

Tag forsigtigt bladene af spidskålet og skyl og tør bladene.

Brun kødet i smør og tilsæt paprika, salt og peber efter smag. Hæld en smule vand over kødet, så der kommer lidt “sovs” til kødet. Jeg har brugt cirka en halv dl vand.

Skyl og skær tomaterne og agurkerne ud, så de står klar. Skær ostetern ud af en god ost og rør dippen sammen med creme fraiche.

Læg et spidskålsblad på tallerkenen og kom et par skeer kød på midten af bladet. Pynt med grøntsager, ostetern og dip og fold bladet sammen, så man lettere kan holde på det.

Mængde

4 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.