I går havde vi min mor på besøg, og hun havde en hel spand med friske jordskokker med fra hendes have. Jeg elsker jordskokker og anvender dem ofte i suppe, i biksemad eller laver jordskokkechips ud af dem. Jeg havde allerede planlagt og købt ind til spidskålswraps, men så kunne jordskokkechipsene bruges som pynt.
Hvis du ikke rigtig kender til jordskokker, kan jeg fortælle, at de har en knoldende facon, og kan være ret svære at rengøre. De har en nøddeagtig og rigtig lækker smag. Specielt synes jeg, at de smager godt, når de skæres i helt tynde skiver og laves til jordskokkechips. De bliver sprøde og knasende og egner sig godt som pynt på både kød og suppe.
Opskrift på spidskålswrap med jordskokkechips
Spidskål
500 g hakket oksekød
Smør til stegning
Salt og peber
Salaten:
5 store blommetomater
Persille
1 rødløg
Jordskokkechips:
Jordskokker
Olivenolie
Groft salt
Fremgangsmåde
Start med at skrælle jordskokkerne og skyl dem rigtig grundigt. Skær dem ud i helt tynde skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Hæld lidt olivenolie hen over og drys med groft salt. Bag jordskokkechipsene i ovnen ved 200° (varmluft) i cirka 20-25 minutter. De skal have taget godt med farve, så de når at blive helt sprøde og knasende. Det er ikke nødvendigt at vende dem undervejs, fordi de er så tynde.
Imens jordskokkerne er i ovnen, kan du stege kødet og forberede salaten. Tag herefter forsigtigt bladene af spidskålen og skyl dem. Hvis bladene er meget store, kan du skære dem over på langs. Anret kødet på spidskålen, så salaten og til sidst jordskokkechipsene.
Mængde
2-3 personer
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
Ingen kommentarer