Spidskålssalat med appelsin og hasselnødder
Salat

Spidskålssalat med appelsin og hasselnødder

Spidskålssalat med appelsin og hasselnødder

Salat med spidskål – en rigtig lækker og god opskrift på spidskålssalat med appelsin og hasselnødder.

Da vi for et par uger siden havde gæster på besøg til aftensmad, havde jeg lavet denne lækre salat som tilbehør til maden.
Vi startede ud med at få lidt sundere appetizers sammen med lidt at drikke. Til aftensmad havde jeg lavet en stor portion paprikagryde med skinkekød, bacon og pølser. Ved siden af fik vi kogte ris og spidskålssalat med appelsin og hasselnødder. Til dessert var der gammeldags æblekage med kandiserede mandler, rasp og flødeskum. Det hele smagte noget så lækkert, og vi havde en rigtig hyggelig aften sammen med vores venner.

Salaten som jeg syntes var ret vellykket, kaldte jeg i første omgang en vintersalat. Jeg viste billeder af den på Instagram i min story, og dagene efter fik jeg beskeder fra flere følgere som skrev, at de ikke kunne finde opskriften på min blog. Det var der jo en god grund til, da jeg endnu ikke havde delt opskriften, men nu kommer den så her :-)

Til salaten har jeg brugt spidskål og en snittet blanding af kål og små salater. Jeg synes det gør salaten lidt mindre “tung”, hvis der også bruges salat. Blandingen som jeg brugt hedder Brassica mix, og jeg tror, at den kan købes i de fleste større supermarkeder.

Der er en enkel og hurtig hjemmerørt dressing med olivenolie og sennep på salaten. Det er den samme dressing, som jeg bruger til min rødkålssalat med æble og mandarin. Jeg synes ikke, at det er meningen, at der skal være meget dressing på, men kun at man lige kan ane smagen. Ønsker du lidt mere dressing, kan der eventuelt laves en halv portion mere.

Salat med spidskål
Opskrift - spidskål salat
Spidskålssalat

Spidskålssalat med appelsin og hasselnødder

Antal 8 personer

Ingredienser

 • 150 g Brassica mix (en blanding af kål og salat)
 • 0,5 lille spidskål
 • 2 store appelsiner
 • 125 g blåbær
 • 100 g granatæblekerner
 • 75 g hasselnødder

Dressing

 • 3 spsk. olivenolie
 • 1,5 tsk. honning
 • 0,5 tsk. Dijonsennep
 • 2 tsk. citronsaft
 • 1 spsk. vand
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienserne til dressingen ned i en lille skål og pisk dem godt sammen med en gaffel.
  Skær spidskålen ud i små tynde strimler og bland dem sammen med posen med Brassica mix i en skål.
  Skræl appelsinerne og skær dem ud i mindre stykker inden de kommes i skålen.
  Hæld blåbærrene og granatæblekernerne ned i salaten og vend det hele forsigtig sammen.
  Hæld dressingen ud over salaten og bland igen.
  Hak hasselnødderne ud i små stykker og kom dem på salaten.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar