Spidskålslasagne

Spidskålslasagne

Spidskålslasagne er en sundere og grønnere måde at lave lasagne på.
Det smager rigtig lækkert, og så er den en super god måde at få godt med grøntsager. Jeg har kommet store blade af spidskål, gulerødder, og hakkede tomater i min spidskålslasagne. Jeg har brugt bladene som plader og kun en enkelt lag almindelige lasagneplader.

Det lyder måske meget sundt med spidskål som lasagneplader, og Søren så da heller ikke så begejstret ud, da jeg fortalte, hvad vi skulle have til aftensmad. Men han (og jeg) blev heldigvis meget positivt overrasket, for det smagte virkelig godt! Der var masser af smag i lasagnen og spidskålen fungere rigtig godt i retten. Som nævnt har jeg brugt et enkelt lag lasagneplader. Det gjorde, at der blev holdt bedre sammen på lasagnen og gav den lidt mere bid. Jeg vil tro, at man godt kan undlade pladerne og kun bruge spidskål, så skal lasagnen måske bare trække længere. Vandet skal nok også begrænses, da spidskålen også giver en del væde.

Spidskålslasagnen kan godt genopvarmes dagen efter, det er afprøvet.

Se også: lasagnesuppe og hjemmelavet lasagne med bechamelsovs.

Spidskålslasagne

Spidskålslasagne

Spidskålslasagne

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • Smør til at steg i
  • 1000 g hakket oksekød
  • 4-5 gulerødder
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1,5 tsk. groft salt
  • Peber
  • 400 g hakkede tomater (dåse)
  • 1-1,5 dl vand
  • 370 g spidskål (et stort spidskål da de store blade skal bruges)
  • 100 g rå lasagneplader (jeg har brugt de store bølgede fra Delverde)
  • 250 g revet mozzarella

Fremgangsmåde

  • Hak hvidløget og svits det i smør i en gryde eller sauterpande.
    Tilsæt kødet og steg det til det er brunet.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern inden de kommes ned til kødet.
    Tilsæt krydderierne, de hakkede tomater og vandet. Rør det hele godt rundt og lad retten simre i 5-10 minutter i gryden.
    Tag bladene af spidskålen uden at knække dem over. Skyl og tør bladene så de ligger klar.
    Jeg har brugt to fade til spidskålslagen – et stort og et lille.
    Start med et tynde lag kødsovs og derefter 1-2 store stykker spidskål. Fortsat herefter igen med et lag af kødsovs og spidskål. Herefter et enkelt lag af lasagneplader og til sidst spidskål og kødsovs.
    Drys revet mozzarella hen over spidskålslasagnen og bag den i ovnen.
    Bagetid: 28-32 minutter ved 200° varmluft. Læg eventuelt et stykke stanniol hen over fadet, hvis osten bliver for mørk. Mærk ned i lasagnen med skarp kniv om den er færdig, inden den tages ud af ovnen. Spidskålslasagnen må meget gerne trække på køkkenbordet i 5-10 minutter inden den spises.

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Spidskålslasagne — 2 kommentarer

  1. Jeg lavede kødsovs til pasta forrige weekend og så havde jeg købt en færdig coleslaw til pulled pork (dressingen lå ved siden af). Jeg tog noget af de revne gulerødder og hvidkål fra, fordi vi alligevel ikke kan nå at spise det hele, og kom det i kødsovsen. Dejlig nemt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.