Spidskålslasagne
Aftensmad

Spidskålslasagne

Spidskålslasagne

Opskrift på spidskålslasagne – en sund lasagne med spidskål. 

Spidskålslasagne er en sundere og grønnere måde at lave lasagne på.
Det smager rigtig lækkert, og så er den en super god måde at få godt med grøntsager. Jeg har kommet store blade af spidskål, gulerødder, og hakkede tomater i min opskrift på spidskålslasagne. Jeg har brugt bladene som plader og kun en enkelt lag almindelige lasagneplader. Så det er er ikke helt en lasagne uden pasta, men det er dog begrænset.

Lasagnen er toppet med revet mozzarella – man kan også revet cheddar, gouda eller bechamelsovs, hvis det ønskes.

Lasagne med spidskål.

Det lyder måske som en meget sund kål lasagne opskrift, og Søren så da heller ikke så begejstret ud, da jeg fortalte, at vi skulle have lasagne med kål til aftensmad. Men han (og jeg) blev heldigvis meget positivt overrasket, for det smagte virkelig godt! Der var masser af smag i lasagnen og spidskålen fungere rigtig godt i retten. Som nævnt har jeg brugt et enkelt lag lasagneplader. Det gjorde, at der blev holdt bedre sammen på lasagnen og gav den lidt mere bid. Jeg vil tro, at man godt kan undlade pladerne og kun bruge spidskål, så skal lasagnen måske bare trække længere. Vandet skal nok også begrænses, da spidskålen også giver en del væde fra sig.

Spidskålslasagnen kan godt genopvarmes dagen efter, det har vi afprøvet. Ligesom med “almindelig” lasagne, bliver det faktisk bare bedre af at få lov til at trække. Så hvis du har rester tilbage, så gem dem endelig til dagen efter.

Jeg kan faktisk så gode lide spidskål, og tænker at jeg også snart vil lave en kødsovs med spidskål. Der kunne man jo også tilføre godt med grøntsager og så toppe med ost.

Se også: lasagnesuppe og hjemmelavet lasagne med bechamelsovs.

Spidskålslasagne
Spidskålslasagne

Spidskålslasagne

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • Smør til at steg i
  • 1000 g hakket oksekød
  • 4-5 gulerødder
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1,5 tsk. groft salt
  • Peber
  • 400 g hakkede tomater (dåse)
  • 1-1,5 dl vand
  • 370 g spidskål (et stort spidskål da de store blade skal bruges)
  • 100 g rå lasagneplader (jeg har brugt de store bølgede fra Delverde)
  • 250 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Hak hvidløget og svits det i smør i en gryde eller sauterpande.
    Tilsæt kødet og steg det til det er brunet.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern inden de kommes ned til kødet.
    Tilsæt krydderierne, de hakkede tomater og vandet. Rør det hele godt rundt og lad retten simre i 5-10 minutter i gryden.
    Tag bladene af spidskålen uden at knække dem over. Skyl og tør bladene så de ligger klar.
    Jeg har brugt to fade til spidskålslagen – et stort og et lille.
    Start med et tynde lag kødsovs og derefter 1-2 store stykker spidskål. Fortsat herefter igen med et lag af kødsovs og spidskål. Herefter et enkelt lag af lasagneplader og til sidst spidskål og kødsovs.
    Drys revet mozzarella hen over spidskålslasagnen og bag den i ovnen.
    Bagetid: 28-32 minutter ved 200° varmluft. Læg eventuelt et stykke stanniol hen over fadet, hvis osten bliver for mørk. Mærk ned i lasagnen med skarp kniv om den er færdig, inden den tages ud af ovnen. Spidskålslasagnen må meget gerne trække på køkkenbordet i 5-10 minutter inden den spises.

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Kathrine 17. april 2018 at 13:07

    Jeg lavede kødsovs til pasta forrige weekend og så havde jeg købt en færdig coleslaw til pulled pork (dressingen lå ved siden af). Jeg tog noget af de revne gulerødder og hvidkål fra, fordi vi alligevel ikke kan nå at spise det hele, og kom det i kødsovsen. Dejlig nemt!

    • Svar Mie 19. april 2018 at 10:49

      Det er altid dejligt med nemme og lækre løsninger :-)

    Skriv din kommentar