Spidskålsgryde
Aftensmad

Spidskålsgryde

Spidskålsgryde

Spidskålsgryde med oksekød og grøntsager. En nem og sund ret som mætter godt.

Jeg har brugt snackpeberfrugter, gulerødder og edamamebønner i min spidskålsgryde, men det er blot forslag, og andre grøntsager kan også sagtens bruges. Det kunne fx. være broccoli, løg, bønner, tomater, svampe, asparges eller sukkerærter for bare lige at nævne et par stykker. I det hele taget er denne ret på spidskålsgryde også god, hvis du har små rester af grøntsager tilbage. Det er ikke så vigtigt, om der lige er lidt mere af den ene grøntsag end den anden i retten. Så det er bare at blande efter smag og behag.

Jeg har skåret spidskålen ud i helt tynde strimler og revet gulerødderne på et rivejern. Det gør at retten bliver lidt mere delikat at spise, for specielt kål kan godt være lidt “tungt og bombastisk” i det, synes jeg. Du kan også vælge at rive spidskålen på et rivejern, hvis du gerne vil have at kålen bliver helt fint.

Opskriften er beregnet til cirka 5 personer. Er der rester tilbage kan de godt genopvarmes dagen efter. Vi er fire personer, to voksne og to børn og der var mere, end hvad vi kunne spise til aftensmad. Det gjorde nu ikke spor, for så havde jeg nem og god frokost til dagen efter.

Vi fik spidskålsgryden sammen med en enkel salat til. Men man kunne også servere et godt brød eller fluté til.

Se også:
Gryderet med kylling og paprika
Gryderet med røde linser
Kyllingeryde med pasta
Hvidkålsgryde

Spidskålsgryde

Spidskålsgryde

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 700-750 g hakket oksekød
  • Smør til at stege i
  • 2 snackpeberfrugter
  • Sød paprika
  • Salt og peber
  • 375 g spidskål
  • 4 gulerødder
  • 200 g edamamebønner (pillede)

Sådan gør du

  • Steg kødet i smør på en sauterpande eller i en gryde til kødet er gennemstegt. Skyl og skær snackpeberfrugterne ud i små tern og kom dem i kødet. Smag kødet til med salt, peber og paprika og lad det stå på komfuret ved lav varme imens grøntsagerne tilberedes.
    Skæl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Skær spidskålen ud i helt tynde strimler med en skarp kniv og skyl derefter strimlerne i en sigte.
    Kom spidskålen, gulerødderne og edamamebønner i gryden og rør det rundt.
    Smag igen retten til inden med krydderier inden den spises. Spidskålsgryde kan eventuelt serveres sammen med et godt brød til eller en salat.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar