Spaghetti med hvidløg og bacon
Aftensmad

Spaghetti med hvidløg og bacon

Spaghetti med hvidløg og bacon

Spaghetti med hvidløg og bacon – en nem og god pasta med hvidløg.

Som du måske har set mig nævne flere gange her på bloggen, så er vi ret begejstrede for nemme pastaretter herhjemme. Det er så hurtigt og lækkert at lave i hverdagen og samtidig nemt at variere. Denne spaghetti med hvidløg og bacon er en af mine nyeste pastaopskrifter. Den kan laves på cirka 30 minutter, og der skal ikke bruges særlig mange ingredienser.

Jeg har brugt lange spaghettier til opskriften, da jeg syntes at det passede bedst. Men du kan også bruge skruer eller penne. Baconen er stegt sammen med hvidløget, og inden servering er retten toppet med persille og tynde stykker parmesanost.

Tilbehør til spaghetti med hvidløg.

Det er en børnevenlig pastaret, som jeg er sikker på, at både at både store og små vil synes om. Der er ikke tilsat grøntsager i retten, men man kunne godt komme tynde stave af gulerødder i, små buketter af broccoli eller ærter fra frost. Vi fik i stedet grøntsagerne ved siden af som grøntsagsstave. Det får vi ret ofte, da min mindst søn helst vil udvælge sine grøntsager. Favoritterne er små tomater, peberfugt, agurk og gulerødder.

Hvis du ikke er så meget til bacon eller bare ønsker at bruge noget andet – kan retten også laves med skinke, kylling, kalkunbacon eller parmaskinke. Jeg er sikker på, at det kunne smage ret godt med en rest ovn- eller kogt kylling.

Hver uge deler jeg en madplan her på bloggen, og der er en fast pastadag. Så hvis du mangler inspiration til hverdagsretter eller bare gerne vil se mine madplaner kan du tjekke dem ud i linket.

Jeg har også en hel kategori som hedder pastaretter, hvor jeg har samlet en oversigt over alle opskrifterne på retter med spaghetti og pasta. Der er både nemme opskrifter og nogen som er lidt mere tidskrævende og som måske egner sig bedst til weekenden.

pasta med hvidløg
pasta hvidløg

Spaghetti med hvidløg og bacon

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 1-2 tsk. groft salt
  • 1,5 dl kogevand fra spaghettien skal gemmes
  • Olie
  • 400 g bacon
  • 1 stort fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Persille

Sådan gør du

  • Kog spaghettien i cirka 10 minutter i en stor gryde med vand med 1-2 tsk. salt.
    Gem 1,5 dl kogevand og lad spaghettien dryppe af i en sigte, når den har kogt.
    Imens spaghettien står og koger tilberedes resten af retten.
    Kom lidt olie ud på en sauterpande og tilsæt bacon. Svits baconen til den er sprød eller som stegt som ønsket. Tilsæt hvidløg og vend det rundt på panden i et par minutter.
    Hæld spaghettien ud på panden og tilsæt det gemte kogevand.
    Vend det hele godt rundt og tilsæt salt og peber.
    Anret retten på tallerkener eller i skåle og pynt med persille, tyndskåret flager af parmesanost og mere friskkværnet peber.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar