pasta med kødsovs
Aftensmad

Spaghetti bolognese

pasta med kødsovs

Jeg har lavet en super lækker spaghetti bolognese til aftensmad. Helt klassisk som de laver den i Italien med en blanding af hakket svinekød og hakket oksekød. Der er tilsat bouillon og tomatpassata i min kødsovs sammen med hvidløg og bitte små tern af gulerødder. Der kan også tilsættes peberfrugt eller bladselleri i en bolognese, men jeg synes, at den er allerbedst helt simpel.

Den bedste spaghetti bolognese.

Helt ærligt så er det en af de bedste spaghetti bolognese som jeg har smagt, og Søren var ret enig. “Den får et like” sagde han, imens han spiste løs og viste thumbs up. Det glædede mig selvfølgelig at høre, for jeg havde virkelig også kræset for opskriften og prøvet den af i flere forsøg.

Billederne er jeg dog ikke tilfredse med, så dem bliver jeg nødt til at tage om på et tidspunkt. Det er jo slet ikke til at se, hvor lækker en ret det faktisk er på disse billeder ;-)

Prøv også: denne pasta med mozzarella og tomat.

Spaghetti bolognese

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 500 g hakket svinekød
  • Olivenolie
  • 2 store gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g pancetta i tern
  • 3 dl tomatpassata
  • 500 ml kogt vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • Frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • 500 g spaghetti (ukogt)

Tilbehør

  • Parmesanost

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og skær dem ud i helt små tern.
    Kom olivenolie ud i en gryde eller sauterpande og steg gulerødderne, presset hvidløg og pancetta på panden i ca 10 minutters tid ved middel varme. Vend godt i det undervejs.
    Tilsæt både hakket oksekød og svinekød og brun det på panden.
    Når kødet er brunet tilsættes tomatpassataen.
    Kog vandet og hæld det ned i en lille gryde eller kande som kan tåle kogende vand. Rør bouillonen ud i vandet.
    Hæld bouillon-vandet lidt af gangen ned til kødet imens der røres med en ske.
    Tilsæt frisk timian og lad kødsovsen stå og simre ved lav varme med et låg halvt på. Lad gerne kødet simre i mindst 45 minutter og gerne længere, hvis du har tiden til det.
    Kog spaghettien og lad vandet dryppe fra i en sigte.
    Smag kødsovsen til med salt og peber.
    Vend spaghettien sammen med kødsovsen og server retten med parmesanost.
kødsovs
spaghetti bolognese opskrift
spaghetti bolognese

Pasta med kødsovs.

Mine børn er mest til en helt almindelig pasta kødsovs med rigeligt tomatsovs. Jeg synes næsten det ville være synd at kalde opskriften her for spaghetti med kødsovs. Det lyder alt for simpelt for en ret som er så lækker og med gode ingredienser. Spaghetti kødsovs er for mig mere end hurtig hverdagsret hvor man bare blander kød og tomat med krydderier. Det kan selvfølgelig også være lækkert, meeen det er altså ikke en pasta bolognese ;-)

Pasta bolognese med mange grøntsager.

Min kødsovs er lavet som en traditionel italiensk spaghetti bolognese med pancetta, gulerødder og purerede italienske tomater. Der kan godt kommes ekstra grønt i som bladselleri, peberfrugt, løg eller lignende, hvis man gerne vil lave en grøntsags-bolognese eller bare ønsker mindre brug af kød.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Louise 12. juli 2021 at 17:08

    Bladselleri er ret vigtigt,..
    Tjek evt italiensk mad for den rigtige opskrift,..

    • Svar Mie 12. juli 2021 at 17:32

      Hej Louise
      Vi bryder os ikke om bladselleri, så det er helt bevidst, at det ikke er tilsat. Men man kan komme det i, hvis det ønskes – se mere i teksten.
      God madlavning. Det smager SÅ godt :-)

  • Svar Anne Mette Lund 23. juli 2021 at 18:18

    Lækker opskrift. Fik I noget til udover parmesan? Søger inspiration

    • Svar Mie 26. juli 2021 at 14:55

      Vi fik en salat til – men retten smager skønt også bare som den er.
      God sommer :-)

    Skriv din kommentar