Sommersalat med jordbær og agurk
Salat

Sommersalat med jordbær og agurk

Sommersalat med jordbær og agurk

Vi havde gæster i fredags til en ekstra fødselsdag for Malte. Han er tidligere blevet fejret, hvor vi havde familien på besøg, og denne gang var det et hold venner med børn. Vejret var super lækkert, så børnene kunne bade i haven, og vi spiste også aftensmaden udenfor. Vi fik grillet kød, Pommes Anna, sovs, kogte majs og denne sommersalat med jordbær og agurk.

Jeg elsker jordbær, og tror faktisk ikke, at jeg har smagt noget som helst, som indeholdt jordbær, som jeg ikke brød mig om. Jordbær er lækkert både til morgenmad, i salater eller smoothies og så smager de også godt, helt som de er. Som barn fik jeg jordbær med mælk og sukker på, men det tror jeg ikke, at jeg har fået siden. Forleden morgen gav jeg børnene det sammen med deres morgenmad, og de var helt tosset med det. Da jeg kom og hentede Malte i børnehaven, sagde han, “mig gerne hjem og have det der jordbæris” – her mente han jordbær med mælk og sukker på ;-)

Sommersalat med jordbær og agurk

Opskrift på sommersalat med jordbær og agurk

1,5 agurk
2 bakker jordbær
4 spsk hvid balsamico
100 g pinjekerner
En smule fint salt
150 g græsk feta

Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en tør pande med fint salt. Skyl agurkerne og riv dem på en rivejern på den side som laver ringe. Skyl jordbærrene og skær dem over i halve. Bland jordbær og agurk sammen i en skål og hæld balsamico over og bland det godt rundt uden at mase jordbærrene. Hæld de ristede pinjekerner ud over salaten og pynt med feta i små stykker.

Mængde

6 personer

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Emilie // Valbylille 6. juli 2015 at 21:19

  Jeg kan heller ikke komme på noget med jordbær, der ikke smager godt. Det skulle da lige være industrielt fremstillet jordbærflødeis – men mon dog den har set så forfærdeligt mange jordbær?

  Jordbær og feta smager herligt. Vi skal vist snart have en lignende salat.

  • Svar Mie 7. juli 2015 at 12:11

   Nej det har den nok ikke ;-)

   Salat med jordbær er en herlig kombination.

   Rigtig god sommer :-)

  Skriv din kommentar