Sojabønner med salt

Sojabønner med salt

Min favorit sunde snack lige for tiden er sojabønner med salt. De er nemme at forberede, og så kan man gå og spise af dem i løbet af dagen eller bruge dem som en snack om aftnen. Når vi skal have gæster, serverer vi dem tit sammen med frugt, chips og en velkomstdrink inden maden. Men sojabønnerne kan også bruges i madretter fx i en gryderet eller som tilbehør til mexicansk mad.

Sojabønner kaldes også edamame bønner eller mukimame bønner. Så vidt jeg har forstået, kaldes de edamame, når de ikke er pillet, altså stadig har bælg på og mukimame bønner, når de er uden bælg. Dem i bælg (edamame), kan selvfølgelig også anvendes, men det er noget lettere, når de er pillet og er lige til at koge.

Jeg plejer kun at komme salt på sojabønnerne, inden de spises. Men du kan også presse lidt citronsaft over dem – for mere smag.

Sojabønner med salt

Sojabønner med salt

Antal 300 g

Ingredienser

  • 300 g frosne pillede edamame bønner
  • Flagesalt

Fremgangsmåde

  • Fyld en lille gryde halvt op med vand og sæt vandet til at koge. Hæld sojabønnerne ned i vandet og lad bønnerne koge ved middel varme i 5-6 minutter.
    Lad dem afkøle et par minutter og drys lidt flagesalt hen over.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.