Hjemmelavet softice
Kage og dessert

Softice med karamelsauce

Hjemmelavet softice

Softice med karamelsauce – en rigtig lækker dessert med cremet is og blød karamel.

Her får I en opskrift på en virkelig skøn og også nem dessert – softice med karamelsauce. Softicen er lavet af vaniljeis og piskefløde, og den bliver så cremet og god. Karamelsaucen laves i en lille gryde, og den får den fineste (orange) brune farve. Smagen er mild og sød og så passer den bare perfekt til isen.

Jeg har lavet denne softice med saucen flere gange til min familie, og de er vilde med den! Jeg har faktisk måtte lave den om et par gange, da det var ret svært at få gode billeder. Is smelter jo hurtigt, og det var ikke nemt at få is og karamel til at se pænt ud i glassene. Det gjorde dog ikke Søren og drengene spor, da de gerne spiste en omgang is mere ;-)

Selv om det smager virkelig godt med karamelsaucen og det nok forbliver vores favorit, så har jeg alligevel tænkt mig også at lave en variant med chokoladesauce. Jeg kan så godt lide mørk chokolade, så det bliver nok en helt mørk sauce.
Det kunne nok også smage godt at komme lidt lakrids i, hvis man er til det. Jeg tror, at lakrids “skiller vandene” – her hjemme er det i alt fald sådan at Søren slet ikke bryder sig om det, hvor i mod jeg er rigtig glad for lakrids.

Hvad siger I, skal den næste softice variant være med chokolade, lakrids eller måske jordbær?

Når du laver denne dessert skal karamellen laves først. Så kan den stå og køle lidt af, og da isen smelter hurtigt, skal den spises med det samme. Der bliver rigeligt med karamelsauce, og er der en rest tilbage kan den opbevares i køleskabet med låg på beholderen. Karamellen bliver tykkere og mere fast i det på køl, men den bliver ikke hård.

Prøv også denne skønne desssert:
Isalamande med softice, kirsebærsauce og ristede mandler

Softice med karamelsauce
Karamel
Hjemmelavet softice med karamelsauce

Softice med karamelsauce

Antal 4 glas

Ingredienser

Softice

  • 1 liter vaniljeis (frossen og ikke blød)
  • 1 dl piskefløde

Karamelsauce

  • 200 g sukker
  • 80 ml koldt vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Karamelsauce
    Kom sukker, vand og citron ned i en lille gryde og sæt det til at koge ved middel varme.
    Lad det stå og boble og karamellen vil begynde at blive brun. Karamellen skal have en brun farve (mørkere end lysebrun) og begynde at dufte. Det må ikke blive alt for mørkt eller brænde på.
    Tag gryden af varmen og tilsæt piskefløden - pas på det bobler meget. Rør karamellen rigtig godt sammen med en træske og tilsæt til sidst smørret.
    Lad karamellen køle af og sæt den på køl i en beholder med låg, hvis ikke den skal spises med det samme.
    *Læs om opbevaring og tykkelse af karamellen oppe i teksten.
    Softice
    Skær isen ud i store tern og kom den i en skål. Hæld halvdelen af piskefløden ud over isen og pisk det forsigtigt sammen med en elpisker. Hæld resten af fløden over og pisk igen. Isen skal kun piskes kort til den har en cremet konsistens.
    Anret isen med det samme i små skåle eller glas. Kom karamelsaucen ud over isen inden den nydes.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar