Snebolde
Snack og sødt

Snebolde

Snebolde
Når juletiden nærmer sig, plejer jeg altid at købe snebolde. Jeg er vild med marcipan, men bryder mig ikke om nougat, derfor er der en del konfekt, som jeg holder mig fra.
I de snebolde som jeg plejer at købe, er der marcipan, mørk chokolade og en dejlig knasende skal på ydersiden. Jeg har tænkt over, om jeg selv kunne lave noget lignende, og det er der kommet disse hjemmelavet snebolde ud af.

Den inderste kugle er formet af marcipan. Efterfølgende har jeg dyppet dem i et tykt lag mørk chokolade, og når det var størknet, har jeg hældt hvid chokolade over. Der går en del hvid chokolade til spilde på den måde, men jeg kunne ikke finde på anden metode, uden at den mørke chokolade også ville smelte. Til sidst er sneboldene drysset med perlesukker, som er store sukkerkrystaller. Det fungerede faktisk ganske godt, og gav den knasende effekt som jeg ønskede, at de skulle have. De blev ikke for søde, men måske skulle jeg have lavet marcipankuglerne en anelse større.

Det indvendige af kuglerne blev ikke så pænt, men de smagte til gengæld helt tip top ;-)

Snebolde
Snebolde

Opskrift på snebolde

75 g marcipan
50 g mørk chokolade
100 g hvid chokolade
0,5 dl perlesukker

Fremgangsmåde

Form 12 kugler ud af marcipanen. Smelt den mørke chokolade og dyp kuglerne enkeltvis i chokoladen. Læg dem på en plade med bagepapir og stil dem til at tørre udendørs eller på køl i 20-25 minutter.
Når den mørke chokolade er helt størknet smeltes den hvide chokolade og perlesukkeret hældes op i skål. Brug en teske til at hælde hvid chokolade ned over marcipankuglerne med den mørke chokolade. Det er vigtigt, at du ikke dypper dem i den hvide chokolade, for så smelter den inderste mørke chokolade. Så snart kuglerne er dækket af den hvide chokolade drysses perlesukkeret over.
Lad sneboldene tørre på køl i 20-25 minutter og skær eventuelt den overskydende hvide chokolade fra.

Mængde

12 snebolde

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar