hjemmelavede snebolde
Snack og sødt

Snebolde

snebolde - 2

Hjemmelavede snebolde med marcipan og chokolade.

Skønne snebolde med marcipan, mørk chokolade og flomelis. Sneboldene er lavet af en kugle marcipan som er dyppe i mørk chokolade med et højt kakao indhold. Efterfølgende er de dyppet i æggehvider og derefter rullet i flormelis. Det giver en sød og knasende skal som hjemmelavede snebolde skal have.

Oprindelig er min snebolde opskrift helt tilbage fra 2013. Men opskriften har fået nye billeder, og så er selve tekst og opskrift også blevet fornyet. Det trængte den til, da denne variant er bedre og ikke nær så søde som dem som havde både mørk og hvid chokolade. Billederne er også nye for der sker altså også noget med kvalitet på de år ;-)

Chokolade til snebolde.

Når december nærmer sig, plejer jeg altid at købe snebolde. Jeg er rigtig vild med marcipan, men bryder mig ikke om nougat, så derfor er der en del konfekt, som ikke lige er mig.
I de snebolde som jeg plejer at købe, er der marcipan, mørk chokolade og en dejlig knasende skal på ydersiden. Jeg har prøvet at lave noget lignende, og det er der kommet disse hjemmelavet snebolde ud af.

Marcipankuglerne er dyppet i en mørk chokolade 63%. Jeg synes godt, at det må være en lidt bitter chokolade, da de øvrige ingredienserne i kuglerne er ret søde. Hvis du ikke er til chokolade med højt kakao-indhold, kan du selvfølgelig også bruge en anden chokolade.

Til sidst er kuglerne vendt i æggehvide og et lille tyndt lag flormelis. Æggehviden gør at flormelissen kan sidde fast, men også at der bliver den her knasende og sprøde skal. Læs nærmere beskrivelse neden i opskriften.

Opbevar sneboldene i en beholder eller kagedåse med låg på køl. De kan også stilles på køkkenbordet, men jeg synes, at de smager bedst, når de er kolde.

Læs også: Chokolade åkanderHjemmelavede pebermyntepastillerBrændte mandler.

hjemmelavede snebolde
konfekt
snebolde slik

Snebolde

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 100 g mørk chokolade (jeg har brugt en 63%)
  • 1 pasteuriserede æggehvide
  • 4-5 spsk. flormelis

Tilbehør

  • 20 madpinde eller tandstikker
  • En papæske

Sådan gør du

  • Del marcipanen i 20 lige store stykker. Jeg vejede dem af så hver kuglede vejede 10 gram.
    Form hvert stykke marcipan til en hel rund kugle.
    Sæt en madpind i hver af marcipankuglerne.
    Smelt chokoladen i mikroovnen i en lille skål eller i et glas.
    Dyp marcipankuglen ned i chokoladen ved at holde på pinden. Lad chokoladen dryppe af og slå forsigtigt med pinden på kanten af glasset, så overskydende chokolade glider af.
    Tryk pinden ned i bunden af en papæsken, så chokoladen kan stå og tørre. Du kan også lægge pindene på et stykke bagepapir, men så bliver chokoladen ikke helt så pæn og rund.
    Når chokoladen er helt størknet hældes æggehviden ned i en skål og flormelis i en dyb tallerken.
    Tag pindene ud af marcipankuglerne.
    Tag en kugle af gangen og rul den i først æggehvide og derefter flormelis.
    Dut forsigtigt på flormelissen så det sætter sig fast og det overskyndende falder fra. Det ser flottest ud hvis de er helt hvide, men det bliver også meget sødt. Så jeg synes, det smager bedst med et lille lag flormelis.
Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Sofie 21. december 2020 at 20:58

    Hvor længe kan de holde på køl?

    • Svar Mie 21. december 2020 at 21:09

      I alt fald 4-5 dage vil jeg mene, måske længere :-)

    Skriv din kommentar