Smørstegt spidskål med flagesalt

Smørstegt spidskål med flagesalt

Smørstegt spidskål med flagesalt er nemt at lave og så smager det super lækkert!
Jeg synes ellers, at det kan være svært at tilberede kål på en spændende måde.
Kålen kan godt ende med at mangle smag og blive lidt kedeligt, hvis ikke man tilsætter godt med krydderier. Det behøves dog ikke, når spidskålen tilberedes på denne måde, som ovenikøbet er nem, hurtig og enkel.

Udover spidskålen skal der kun bruges smør og flagesalt. Smørret giver kålen en dejlig blød og lidt sød smag, og lige til dette formål vil jeg ikke anbefale margarine eller olie. Efter stegning er spidskålen drysset med flagesalt. Man kan også drysse med friske krydderurter som timian, oregano, basilikum, persille eller stege spidskålen i hvidløgssmør for en mere kraftig smag.

Sammen med den smørstegte spidskål fik vi en rest kødsovs. Ikke lige det mest fancy men det smagte godt ;-) Jeg tror også, at det ville smage godt med en bøf til og sovs eller fx. denne gryderet med kylling og paprika.

Prøv også: lynstegt spidskål og spidskålswraps med oksekød og dip.

Smørstegt spidskål med flagesalt

Smørstegt spidskål med flagesalt

Opskrift på smørstegt spidskål med flagesalt

50 g smør
375 g spidskål (et lille spidskål)
Flagesalt

Fremgangsmåde

Tag de yderste blade af spidskålen og skær et ganske lille stykke af stokken fra.
Der skal ikke skæres for meget af, for så kan bladene ikke holde sig samlet.

Skær spidskålen over i to halve og skyl dem. Lad dem dryppe godt af i en sigte og varm en pande op med smør på.

Læg spidskålen med de åbne sider nedad på panden. Steg spidskålen i cirka 5-6 minutter på begge sider. Den må gerne få en lidt brun og sprød overflade. Hvis du gerne vil have kålen mere blød, kan du give den et par minutter ekstra. Jeg kan godt lide, når den stadig har lidt bid i midten.

Anret spidskålen på to tallerkener og drys med flagesalt inden servering.

Mængde

Smørstegt spidskål med flagesalt til 2 personer

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.