Små Pommes Anna
Aftensmad

Små Pommes Anna

Små Pommes Anna

En god pommes anna opskrift på kartofler i lag.

Pommes Anna er kartofler i lag med smeltet smør mellem hvert lag. De smager noget så godt og passer perfekt til en god steg, ovnkylling eller en bøf. Jeg ved, at der også er mange som laver de festlige små Pommes Anna til nytårsmaden. En ret fin nytårsmenu kunne være steg, pommes anna, sovs og en lækker salat til.

Da vi havde gæster i fredags, fik vi disse lækre små Pommes Anna til maden. De er lavet i en muffinform et par timer før, vi skulle spise, og så er de varmet og pyntet med frisk timian lige inden servering. De egner sig derfor godt som gæste eller festmad, da de kan forberedes i forvejen.

Jeg har smagt Pommes Anna flere gange, men det var første gang, at jeg selv lavede dem. Nøj de smagte godt, og det syntes Søren og gæsterne heldigvis også. Jeg kunne sagtens have lavet flere, for de blev spist hver og en af dem.

Vi spiste i haven, og vejret var så lækkert. Jeg havde lavet både et voksen-bord og et børnene-bord. Det gjorde vi også, da vi holdte Maltes fødselsdag, og det fungerede ret godt. Der blev måske ikke spist så meget mad ved børne-bordet, men der blev snakket, grinet og fjantet i stor stil.

Når du skal lave pom anna er det vigtigt, at de sættes på køl, efter de første gange har været i ovnen. Det er nemlig med til at kartoflerne sætter sig og ikke falder fra hinanden. Ved at sætte dem på køl samler de sig til at lille tårn, og så skal de første varmes igen, inden de skal spises.

Prøv også disse opskrifter med kartofler:
Sprøde maste kartofler
Små ovnkartofler med rosmarin
Flødekartofler

Små Pommes Anna

Små Pommes Anna

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler
  • 125 g smør
  • 2,5 tsk. groft salt
  • Olie
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Skæl og skyl kartoflerne og riv dem i helt tynde skiver på et rivejern. Kom dem ned i en skål og hæld smeltet smør ud over kartoflerne og bland dem godt rundt. Smør en muffinform med en smule olie og læg kartoflerne i formen en af gangen. De må gerne ligge forskudt, og det er god idé at ligge kartoflerne lidt op over kanten af formen, da de falder under bagning.
    Bag kartoflerne i en forvarmen ovn.
    Bagetid: 40 minutter ved 200 grader. Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle ned inden de sættes på køl. De skal stå i køleskabet i mindst en times tid (og gerne længere), så kartoflerne og smørret samler sig. Sæt de kolde Pommes Anna i ovnen igen med et stykke stanniol over til de er varme. 
    Pynt med frisk timian og server kartoflerne.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Maria Hoffbeck fra En verden af kunst 9. juli 2015 at 13:01

    Hvor er de flotte og festlige en dejlig kartoffel at servere til noget lækkert :-)

    • Svar Mie 9. juli 2015 at 13:32

      Tak, ja og så kan de spises til det meste – både kød, fisk eller kylling.

      God sommer :-)

  • Svar Anna 28. december 2016 at 23:15

    Mht opvarmning: Hvor længe skal de have og ved hvilken temperatur?

    • Svar Mie 28. december 2016 at 23:23

      200 grader med et stykke stanniol over formen og til de er varme. Det tager nok 15-25 minutter – eventuelt ved varmluft.
      Godt nytår :-)

    Skriv din kommentar