Pizza
Frokost

Små pizzaer til madpakken

Små pizzaer til madpakken

De af jer som følger med på Facebook og Instagram, har sikkert set mine billeder af Williams madpakker. På et par af dem, var der kold pizza med i madpakken, og det er noget af det bedste, William ved. Så når vi har fået pizza (i de tidligere tilfælde købe-pizza), har jeg gemt et stykke eller to til hans madpakke. William er ikke spor begejstret for rugbrød, så derfor giver jeg ham altid godt med ekstra tilbehør til brødet med. Det kan være et kogt æg, små salater, grøntsagsstave, frugt, rester fra aftensmaden, ost, nødder, rosiner osv.

Men når jeg rigtig skal forkæle William, så er det bedste jeg kan give ham med hjemmebagte boller eller som nævnt en rest pizza fra aftensmaden. Derfor fik jeg lyst til at glæde ham og bage mine egne små pizzaer til hans madpakken. Fyldet har William selv fået lov at vælge. Der er ikke så mange grøntsager på (synes moren), men dem kan man jo bare tilsætte ved siden af fx. som en råkost eller stave af gulerødder, agurk, minimajs og peberfrugt.

William har endnu ikke smagt pizzaerne, men jeg føler mig overbevist om, at de bliver godkendt. Jeg har prøvesmagt dem begge, og jeg synes de smager super godt. Dejen blev meget vellykket, og var god at arbejde med. Den klistrede slet ikke og var nem at forme. Den var faktisk lige, som den skulle være, og den blev lækker sprød efter bagning.

Pizzaerne måler cirka 11 cm. i diameter, så de ikke er for store til madkassen, og så de passer til en barnehånd. Jeg har pakket de små pizzaer i fryseposer med clips på, så de er klar til fryseren og nemt kan tages op og kommes i madpakken.

Små pizzaer til madpakken

Små pizzaer til madpakken

Små pizzaer til madpakken

Antal 16 stk.

Ingredienser

Pizzadej:

 • 2,5 dl koldt vand
 • 25 g gær
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. havsalt
 • 1 spsk. olivenolie
 • 85 g speltmel
 • 400 g hvedemel + lidt ekstra når pizzaerne skal formes

Tomatsauce:

 • 390 g hakkede tomater
 • 0,5 tsk. havsalt
 • 3 tsk. oregano
 • 1 tsk. timian
 • 0,5 fed presset hvidløg

Topping:

 • Skinke
 • Pepperoni
 • Rød snack-peberfrugt
 • 300 g revet mozzarella

Sådan gør du

 • Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Kom begge typer mel ned i skålen og rør dejen godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen sammen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
  Når dejen har hævet formes 16 små boller. Kom lidt mel ud på køkkenbordet og gør bollerne flade med hænderne og rul dem ud med en kagerulle. De behøver ikke være helt runde bare sådan nogenlunde. Mine pizzaer målte cirka 11 cm. i diameter. Jeg har bagt dem på to plader med bagepapir med 8 pizzaer på hver.
  Bland alle ingredienserne til tomatsaucen sammen i en skål og rør saucen sammen. Kom tomatsauce og osten på pizzaerne. På 8 af pizzaerne kom jeg skinke på og på den anden halvdel pepperoni og peberfrugt.
  Bagetid: 15 minutter ved 225 grader varmluft.
  Jeg har bagt en plade af gangen i ovnen, så jeg bedre kunne holde øje med pizzaerne. De er færdige, når osten er smeltet, og bunden har fået lidt lysebrun farve.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar