Små pizzaer med æg og bacon
Aftensmad

Små pizzaer med æg og bacon

Små pizzaer med æg og bacon

Sidst jeg bagte pizza, lavede jeg den ene halvdel til små pizzaer med æg og bacon.
Jeg plejer ikke, at spise pizza med æg på, men Søren har altid være vild med det. Jeg har altid syntes, at det var en lidt underlig blanding med æg og pizza, men jeg må tilstå at det smagte ret godt. Jeg kom også et par stykker bacon på pizzaerne. Det passede fint sammen med æggene, og baconen tilførte en god og kraftig smag.

Når jeg poster billeder af mad på min Instagram profil, bliver jeg tit spurgt, om retterne kan fryses. Lige de her pizzaer ville jeg ikke fryse på grund af æggene. Men de kan godt fryses uden fyldet på – altså bare med tomatsovs og ost.

De pizzaer som vi ikke fik spist til aftensmaden, gemte jeg til frokost og Williams madpakke. William elsker at få kold pizza med, og især når det er mors hjemmelavede pizzaer ;-)

Små pizzaer med æg og bacon

Opskrift på små pizzaer med æg og bacon

En halv portion pizzadej efter denne opskrift med Tipo 00 hvedemel.
Jeg synes, det er den bedste pizzadej, som jeg har lavet, og den er efterfølgende brugt mange gange.
(den anden halvdel dej har jeg brugt til hvid pizza med kartoffel og rosmarin)

Tomatsovs:
250 g tomatpuré
0,5 tsk havsalt
2 tsk oregano
1 tsk timian
0,5 lille fed hvidløg

Fyld:
4 stk bacon i skiver
4 æg
150 g revet mozzarella

Fremgangsmåde

Del dejen i to og brug den ene halvdel til denne opskrift. Drys lidt mel ud på bordet og på en kagerulle. Del dejen i fire stykker og form dem til boller. Rul hver bolle ud på bordet til fire nogenlunde runde pizzaer. Kom bagepapir på en plade og løft pizzaerne over på bagepladen.

Bland alle ingredienserne til tomatsovsen sammen i en skål og rør sovsen sammen. Fordel tomatsovsen ud på pizzaerne med en ske. Kom sovsen helt ud til kanten i et jævnt tyndt lag og drys revet mozzarella hen over pizzaerne.

Forbag pizzaerne i en forvarmet ovn. Bagetid: 5-7 minutter ved 225° (varmluft).

Tag pizzaerne ud af ovnen og kom et æg på hver pizza. Æggene slåes ud et af gangen i en skål, da det kun er en smule af æggehviden, som skal bruges til pizzaerne.
Skær baconen ud i otte stykker og kom to stykker bacon på hver pizza.

Bag pizzaerne i ovnen igen.
Bagetid: 8-10 minutter ved 225° (varmluft). Bagetiden afhænger af ovnen.

Mængde

4 små pizzaer med æg og bacon

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar