Små ovnkartofler med rosmarin

Små ovnkartofler med rosmarin

Små sprøde og lækre ovnkartofler med den skønneste smag af rosmarin, så bliver det næsten ikke bedre! Jeg elsker friske krydderurter i maden, og jeg bruger dem hele året. Om sommeren er vi så heldige at kunne plukke dem i haven, og om vinteren har jeg krydderurter i vindueskarmen i køkkenet. Jeg synes at friske krydderureter smager skønt, og så pynter de så fint på maden.

En af de krydderurter som jeg er specielt glad for er rosmarin. Rosmarin er en kraftig krydderurt, og den er virkelig god til at tilføre smag og duft til maden.
Jeg plejer mest at bruge rosmarin til kødretter og hjemmebagt brød. Fx. dette italienske brød med rosmarin og havsalt eller denne hvide pizza med kartofler og rosmarin.
Det er for øvrigt min yndlings pizza, den er virkelig god! Nå men rosmarin er faktisk også rigtig godt til kartofler. Specielt her om efteråret og vinteren hvor kartoflerne godt kan være lidt kedelige i smagen. Der er rosmarin god til at pifte dem op, og det smager rigtig godt at blande olivenolie, rosmarin og hvidløg.

Små ovnkartofler med rosmarin

Opskrift på små ovnkartofler med rosmarin

1000 g små kartofler med tynd skræl
Første bagning
2,5 spsk olivenolie
Havsalt

Anden bagning
1 stort fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Frisk rosmarin

Fremgangsmåde

Skyl og rens kartoflerne og kog dem i en gryde med låg på i 10 minutter.
Hæld vandet fra og kom kartoflerne over i et fad.

Kom olie og havsalt (til første bagning) hen over kartoflerne og vend dem rundt i fadet.
Bag kartoflerne i midten af ovnen. Bagetid: 15 minutter ved 200° varmluft.

Bland olivenolie (til anden bagning), presset hvidløg og frisk rosmarin sammen i en lille skål og hæld det hen over kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen igen.
Bagetid: 15-20 minutter ved 200° varmluft. Vend kartoflerne undervejs, så de bliver brunet på flere sider.

Mængde

4 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.