Små kokosmakroner med chokolade
Kage og dessert

Små kokosmakroner med chokolade

Små kokosmakroner med chokolade
Jeg var kommet til at købe æggehvider i stedet for æggeblommer til dessert i julen.
Vi får altid frugtsalat med råcreme til, når vi holder julefrokost hos os med familien.
Nå men æggehviderne kunne jeg jo ikke bruge til råcremen, så de stod stadigvæk i køleskabet her i det nye år. For at få dem brugt besluttede jeg mig for at bage små kokosmakroner med chokolade.

Kokosmakroner er både nemme og hurtige at lave, og så skal der ikke bruges mere end tre ingredienser plus chokoladen. Hvis man ikke lige har chokolade, så kan det sagtens undværes, vil jeg mene. Kokosmakronerne smager også rigtig godt uden chokolade, så det er ikke en stor nødvendighed.

Opbevar kokosmakronerne i en beholder med låg. De kan godt holde sig i et par dage, men de smager allerbedst, når de er bløde og nybagte, synes jeg!

Rigtig god weekend til jer alle :-) Det har været lidt hårdt at starte op igen efter julen ik? Det synes vi i alt fald, så vi glæder os til weekend.
William skal i skolebio med et par fra klassen, og så får begge drenge en ven på besøg i eftermiddag. Derudover har vi ikke så vældig mange planer endnu, det kommer til at afhænge af vejret, om det bliver en indendørs-hygge-weekend.

Andre opskrifter med kokos: chokoladekage med kokossalat med kokos og smoothie skål med banan og kakao.

Små kokosmakroner med chokolade

Små kokosmakroner med chokolade

Små kokosmakroner med chokolade

Antal 24 stk.

Ingredienser

  • 5 æggehvider
  • 245 g kokosmel
  • 245 g sukker

Til bunden:

  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kom æggehviderne, kokosmel og sukker ned i en lille gryde. Tænd for komfuret på middel varme og rør i gryde.
    Det må på ingen måde blive mørkt eller brænde på så sørg for at røre godt. Når massen begynder at blive godt klistret sammen (det tager 5-6 minutter), er det færdigt.
    Kom bagepapir på en plade og lav små toppe ud af dejen. Jeg brugte to teskeer til at forme toppene med. Bag kokosmakronerne i midten af en forvarmet ovn.
    Bagetid: 16-18 minutter ved 180 grader – bagetiden afhænger af ovnen. Kokosmakronerne er færdige, når de er svagt lysebrune på toppen og langs kanten.
    Lad kokosmakronerne køle af og løft dem derefter af bagepapiret. Hvis de hænger ved trækkes bagepapiret forsigt af nedefra.
    Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen og dyp bunden af kokosmakronerne i chokoladen. Læg dem på skrå på bagepapiret til chokoladen er helt tør.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Wanda 6. januar 2018 at 09:18

    Uhmmm hvor de smagte. God smag, blød og lækker indeni og udenpå dejlig sprød. Selvfølgelig havde de en bismag, nemlig efter flere :) TAK Mie

    • Svar Mie 7. januar 2018 at 19:14

      Det var så lidt ;-)

      Forsat god søndag til jer.
      Kh. Mie

    Skriv din kommentar