Små forlorne harer
Aftensmad

Små forlorne harer

Små forlorne harer

Det var så længe siden, at vi havde fået forloren hare. Så længe at jeg ikke en gang tror, at børnene kunne huske, at det var en ret, som vi havde fået før. Denne gang lavede jeg dem i stedet som små forlorne harer med bacon omkring.

Forloren hare i ovn som er en rigtig mormor klassiker kan laves på flere forskellige måder. I min forloren hare opskrift er der brugt hakket svinelød og farsen er rørt med æg, mælk og rasp. Ved siden af fik vi kogte asparges kartofler, ribegelé, brun sovs og mini broccoli som er stegt på panden. De små broccoli kaldes for bimi broccoli og de har en flot grøn farve og bliver dejlig sprøde. De skal bare lige have ganske kort tid på panden i lidt smør ved høj varme.

Forloren hare sovs.

Sovsen er lavet af stegesky fra kødet sammen med piskefløde og smagt til med ribegelé og salt og peber. Ribsgelé er generelt bare godt i vildtsovs, da det tilfører sødme til sovsen og giver mere smag, og så er det perfelt til forloren hare med brun sovs.

Se flere tips og billeder under opskriften.

Små forlorne harer

Antal 6 stk.

Ingredienser

  • 800 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1,5 tsk. groft salt
  • Peber
  • 40 g rasp
  • 4 spsk. mælk
  • 9-10 skiver bacon
  • 4 dl kogt vand
  • 1 terning okse- eller svinebouillon

Brun sovs

  • Stegesky
  • Sovsejævner
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 tsk. ribsgelé
  • Kulør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Riv løget på et rivejern eller skær det ud i meget fine tern.
    Bland kødet sammen med løget i en skål. Tilsæt ægget og rør det sammen. Kom derefter salt, peber, rasp og mælk i farsen og rør farsen godt sammen. Der kan tilsættes en smule mælk mere, hvis du synes, at farsen er for fast i det.
    Form 6 små farsbrød ud af farsen og læg dem i et fad.
    Skær (eller klip) baconen ud i mindre stykker og læg dem øverst på farsbrødene og ned langs siden.
    Kog vandet og rør bouillonen ud i vandet. Hæld derefter vandet ned i bunden af fadet og sæt det i en forvarmet ovn.
    Stegetid: 35-40 minutter ved 200 grader varmluft.
    Når kødet har været i ovnen i 30 minutter laves sovsen.
    Tag fadet ud af ovnen og hæld væden fra ned i en lille gryde og igennem en sigte. Stil fadet med kødet tilbage i ovnen til kødet er færdigt.
    Varm stegeskyen op så den koger og tilsæt sovsejævner. Kom derefter fløden i, ribsgelé og lidt kulør. Smag sovsen til med salt og peber.
    Serverer retten med kogte kartofler til, mini broccoli, brun sovs og ribsgelé.
forloren hare opskrift
forloren hare i ovn
små forloren hare

Små forlorne harer eller bare mini farsbrød.

Jeg vidste faktisk ikke, hvorfor det kaldes forloren hare, så det har jeg måtte Google mig til. Retten går langt tilbage i tiden og stammer fra Frøken Jensens kogebog. Den blev omtalt sådan og sidenhen lavet af svinefars så alle havde råd og mulighed for at spise den – trods det ikke længere var en ret med hare eller vildt.

Mine børn syntes også at små forloren hare lød noget specielt, og de spurgte selvfølgelig, om der var hare i. Den dag i dag vil man nok nærmere beskrive retten som mini farsbrød med sovs og kartofler til. Kan du lide forloren hare?

Prøv også denne gode opskrift på luftige frikadeller.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Astrid 20. september 2021 at 20:43

    Tak for den her opskrift! Kombinerede den med en anden opskrift, jeg så, på “abehjerne” eller farseret blomkål, så lavede 4 små abehjerner med lækker brun sovs, aspargeskartofler, ribsgele og brokkoliasparges. Simpelthen bare SÅ lækkert!

    • Svar Mie 21. september 2021 at 13:01

      Det lyder godt nok også lækkert. Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften :-)

    Skriv din kommentar