Små æggepandekager
Morgenmad

Små æggepandekager

Små æggepandekager

Både William og Malte kan rigtig godt lide æg. Jeg laver tit et par spejlæg til dem om morgnen sammen med brød eller knækbrød. Ved siden af får de ofte frugt, og så spiser Malte også en stor omgang morgenmad med mælk på. Malte er helt sikkert morgenmennesket i vores familie både hvad angår appetit, og tidspunktet han står op. På det det første punkt minder William mere om mig. Han har ikke den store appetit, når han vågner og føler sig ofte først sulten hen af formiddagen.

Udover spejlæg laver jeg også tit æggepandekager til drengene. Specielt de her små æggepandekager er de ret vilde med. Jeg har lavet dem på en blinispande med plads til syv pandekager af gangen. Panden kan også bruges til små amerikanske pandekager, blåbærpandekager, bananpandekager, blinis og så videre. Jeg har brugt en pande i støbejern a la denne blinispande (reklame-link), min pande er dog en anelse større da den måler 27 cm. i diameter.

De små æggepandekager kan fx. spises til morgenmad sammen med grøntsagsstave, eller de kan bruges som pålæg på en bolle eller rugbrød. Jeg plejer gerne at lave en stor portion til drengene, for så gemmer jeg resten af æggepandekagerne til deres madpakker.

Se også opskrifterne på disse lækre pandekager:
Bananpandekager uden mel og sukker
Æggepandekage med parmaskinke

Små æggepandekager

Små æggepandekager

Antal 24 stk.

Ingredienser

  • 6 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • Smør til at stege i

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk sammen med et piskeris og tilsæt saltet. 
    Tænd for komfuret og kom lidt smør ud på panden i hver af de små "rum". Hæld lidt af æggeblandingen ud i det små rum og vend æggepandekagerne i panden, når der ikke er mere flydende æggemasse. 
    De små æggepandekager kan fx. spises sammen med grøntsagsstave eller bruges som pålæg på en bolle eller rugbrød. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar