Sloppy Joes
Aftensmad

Sloppy Joes

Sloppy Joes

Opskrift på den amerikanske Sloppy Joe burger. 

Til Maltes fødselsdag havde jeg lavet lækre hjemmelavede Sloppy Joes. En Sloppy Joe burger er en burgerbolle med oksekød og sovs i. Kødsovsen minder lidt om millionbøf men i stedet for den brune sovs, er der blandt andet tilsat peberfrugt, sennep, ketchup og brun farin. Farinen farver kødsovsen og giver en mild sød smag, hvilke fungerer rigtig godt sammen med de øvrige ingredienser.

Jeg lavede kødsovsen aftnen inden, vi skulle spise den. Så havde jeg bedre tid til at smage den godt til, og det var nemt at varme den op dagen efter, hvor vi skulle have gæster. Burgerbollerne som er brugt til denne sloppy joes opskrift er lavet med italiensk Tipo 00 hvedemel. Jeg linker til opskriften med burgerbollerne længere nede i teksten. Sammen med burgerne fik vi coleslaw med hvidkål og gulerødder og vores yndlings pæresalat med feta. Det er simpelthen sådan en god salat, og det er næsten blevet en tradition, at jeg laver den, når vi skal have gæster. 

Faktisk var det her mit første forsøg på at lave Sloppy Joes, men jeg synes, at det blev rigtig godt! Det syntes gæsterne heldigvis også, og jeg ved, at flere af dem venter på, at opskriften skal komme på bloggen ;-)

Kødsovsen kommes i burgerboller med italiensk hvedemel og ved siden af kan der serveres forskellige salater. Vi regnede med to burgere pr. person, og det passede meget godt, da der var et par børn som kun to en enkelt og et par voksne, som godt kunne spise tre Sloppy Joes. 

Burgerboller
Sloppy Joe burger
Kødsovs
Sloppy Joes

Sloppy Joes

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Smør til at stege i
  • 1000 g hakket oksekød
  • 0,5 grøn peberfrugt
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 0,5 dl ketchup
  • 1,5 tsk. Dijonsennep
  • 2-3 tsk. brun farin
  • En smule kulør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg i små tern. Svits løgene i en gryde med smør.
    Tilsæt kødet og vend det hyppigt rundt i gryden. Når kødet er helt smuldret til små stykker og færdigstegt, der må ikke være nogle store klumper af kød – tilsættes perberfrugten skåret ud i små tern.
    Herefter tilsættes ketchup, Dijonsennep og farin. Lad retten simre ved lav varme i 8-10 minutter og smag den til med salt og peber. Kom eventuelt en smule kulør i kødet hvis du gerne vil have sovsen lidt mørkere.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Gitte Roslund 31. oktober 2016 at 13:50

    Vi har lige fået sloppy Joes, pæresalat, coleslaw og dit pull apart hvidløgsbrød til fødselsdagsfest her i weekenden og det var SÅ lækkert! Vi lavede det hele på forkant, så der var ingen stress da gæsterne var her. Maden kunne findes frem og varmes på 15 minutter og smagte himmelsk! TAK for opskriften!!!

    • Svar Mie 31. oktober 2016 at 14:17

      Hej Gitte

      Hvor blev jeg bare glad, da jeg læste din hilsen :-) Det er så dejligt at høre, når mine opskrifter kan bruges.

      Smart at have forberedt det hele så godt i fordejen. Det er nemlig rigtig lækkert, når man så kan bruge tiden med gæsterne i stedet for at stå lang tid i køkkenet.

      Ha’ en god dag.

      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar