sloppy
Aftensmad

Sloppy Joes på flute med ost

sloppy

Lækre stykker af sloppy joes på flute med ost.

Måske kender du allerede min opskrift på sloppy joes i burger? Hvis ikke kan jeg fortælle, at det er en lidt speciel kødsovs lavet med hakket oksekød, peberfrugt, ketchup, sennep og en smule farin. Det smager virkelig godt i burger, men man kan også anvende sloppy joe på andre måder.

I denne opskrift har jeg i stedet for burgerboller brugt flutes og to slags revet ost. Fluten er færdigkøbt ciabattaflutes som man kan få i de fleste større supermarkeder. De er lidt mere flade og bredde i det end de almindelige smalle flutes. De egner sig derfor godt til sloppy joes, da der kan være mere kødsovs på brødet. Du kan selvfølgelig også bruge andre slags brød eller flutes, men de helt smalle egner sig ikke så godt til denne opskrift.

Osten på kødet er revet mozzarella og revet cheddar ost. Det er en af de milde cheddaroste, som vi synes er rigtig god. Ingen af os er til de helt stærke oste, og heller ikke når det kommer til cheddar. Den må gerne være god og cremet og have en mild smag. Enten kan du selve rive osten eller købe den færdigrevet, hvis det skal være nemt og hurtigt.

Efter bagning i ovnen er flutene skåret over i mindre stykker. De kan spises som tilbehør til salat eller grøntsager i stænger, som en frokost eller som tilbehør til suppe. Det kunne for eksempel være denne kartoffelsuppe eller min opskrift på cremet og mild tomatsuppe.

Jeg håber, at du har fået lyst til at prøve min opskrift på sloppy joes på flute med ost. Skriv endelig hvis du har kommentarer og meld også gerne tilbage, hvis du prøver opskriften.

Følg med på Instagram – der viser jeg en lille film med opskriften.

kødsovs
sloppy joes på flute med ost
sloppy joes på flute
sloppy joes

Sloppy Joes på flute med ost

Antal 4 halve flutes

Ingredienser

Kødsovs

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Smør til at stege i
  • 1000 g hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 dl ketchup
  • 1,5 tsk. Dijonsennep
  • 2-3 tsk. brun farin
  • En smule kulør
  • Salt og peber

Brød

  • 600 g ciabattabrød / flute *læs mere i teksten

Ost

  • 140 g revet cheddar
  • 125 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg i små tern. Svits løgene i en gryde med smør.
    Tilsæt kødet og vend det hyppigt rundt i gryden. Når kødet er helt smuldret til små stykker og færdigstegt, der må ikke være nogle store klumper af kød – tilsættes perberfrugten skåret ud i små tern.
    Herefter tilsættes ketchup, Dijonsennep og farin. Lad retten simre ved lav varme i 8-10 minutter og smag den til med salt og peber. Kom eventuelt en smule kulør i kødet hvis du gerne vil have sovsen lidt mørkere.
    Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
    Skær brødene over på langs og læg dem en plade med bagepapir. Brødene skal ligge med indersiden op.
    Fordel kødsovsen ud på brødene og drys med de to slags ost.
    Sæt pladen i ovnen og bag brødene i 12-14 minutter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar