Slik og søde sager i Göteborg 4
Søde sager og isbutikker, Sverige

Slik og søde sager i Göteborg

Slik og søde sager i Göteborg 4

I vores sommerferie var vi som jeg tidligere har nævnt her på bloggen i Göteborg  i Sverige. Vi var på flere gode og hyggelige ture, ude at spise og så fandt vi da også et sted eller to med slik og søde sager i Göteborg og omegn.

Undervejs på ferien delte jeg flere små film i story på min Instagram profil. Et af de spørgsmål som gik igen rigtig mange gange var, “hvilken slik butik er det?, hvor har I købt det?, hvor i Sverige ligger slikbutikken?”. Så nu vil jeg prøve at samle et lille skriv med tekst og billeder med bland selv slik i Sverige.

Læs også:
Gode badesteder i Göteborg

Lakritsroten

Midt i Göteborg ligger der en lakridsbutik! Jeps en butik KUN med lakrids. Det er altså lidt af et fund, når man er så glad for lakrids, som jeg er. Jeg troede faktisk at Danmark var det eneste land som havde rigtig lakrids. Når jeg skriver rigtig lakrids, så mener jeg saltlakrids og lakrids med smag. Når vi tager syd på, køber jeg tit en pose lakrids i lufthavnen. Jeg gider slet ikke det der intetsmagende søde lakrids som man kan få i turistbutikkerne og kioskerne.

I Lakritsroten som lakridsbutikken i Göteborg hedder, kan man få lakrids for en hver smag. Der var et kæmpe udvalg, og jeg kunne godt have gået der meget længere, end de 10-15 minutter vi var der. Men det havde Søren og drengene slet ikke tålmodighed til.

Slik og søde sager i Göteborg
Lakrids i Sverige

Jafaris Donuts

Vi fandt en rigtig hyggelig café, hvor vi spiste aftensmad en af dagene. Lige i nærheden havde jeg læst, at Jafaris Donuts lå. Så imens Søren og Malte bestilte mad, gik William og jeg ud for at købe donuts.

Vi kan rigtig godt lide donuts, og hvis vi en dag skulle være så heldige at komme til USA, så skal vi helt sikkert smage nogen af deres donuts!

Vi købte seks forskellige donuts fra Jafaris Donuts. Ud af fem stjerner vil jeg give dem omkring to-tre. De var okey men ikke mere end det. En donuts skal efter min mening være blød og også lidt fedtet i det. De her var altså for tørre og lidt kunstige i smagen. De var dog ret billige i forhold til prisen i Danmark, men det var ikke donuts, som jeg ville have lyst til at købe igen.

Jafaris Donuts
Jafaris Donuts 2

Brain Freeze / Råda Gelato

Vi tog ind til byen en eftermiddag for at gå en tur og spise is. Vejret var dejlig lunt og solrigt, så det passede lige med en is.
Lige i nærheden af hvor vi parkerede, lå der en hyggelig meget lille isbutik, som vi besluttede os for at prøve. Jeg ved ikke, hvordan det er med Sverige og is, men vi så ikke så mange isbutikker, der skulle bestemt ledes efter dem.

Efter vi havde bestilt is og satte os ud, sagde begge børn, at de ikke kunne lide isen. Jeg havde endnu ikke nået at smage min, så jeg tænkte, at det kunne da ikke passe. Helt ærligt, så kunne jeg heller ikke lide min is. Det var noget ret specielle smage de havde, og vi var derfor gået efter de mere sikre valg som bær og chokolade. Men de is var slet ikke os, så ikke den store anbefaling her fra.

GÖTEBORG is

Sega Gubben

Midt i Göteborg fandt vi en stor slikbutik der hedder Sega Gubben. De havde et kæmpe udvalg af bland-selv-slik, drikkevarer, bolsjer, chokolade med meget mere. Vi blandede alle fire en pose ferie-slik, så vi havde noget til hygge om aftnen.
Jeg har vist ingen billeder fra Sega Gubben, men der er et par film på min Instagram profil under højdepunktet “Sverige”. Så kig der hvis du gerne vil se lidt mere.

Hemmakväll

På vej hjem fra Sverige var vi forbi Hemmakväll slikbutik. De havde også et gigantisk udvalg af bland-selv, og det var der, vi købte slik med hjem. Jeg smed de sidste små rester ud her i weekenden, så det har holdt ret længe ;-)

Slik og søde sager i Göteborg 2
Bland selv slik og søde sager
Slikbutikker i Göteborg - Sverige

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar