pålægssalat
Frokost

Skinkesalat

pålægssalat

Skinkesalat lavet af skinke i tern som er vendt i en nem og enkel dressing af mayonnaise, creme fraiche og rødløg. Dressingen er smagt til med dijon sennep som giver en skøn smag, og på toppen er der pyntet med frisk klippet purløg. Det ser så fint ud på salater med krydderurter og giver maden ekstra farve. I min skinkesalat opskrift er der også tilsat små tern af rødløg. Hvis du ikke bryder dig om løg, kan de sagtens undlades.

Hjemmelavet skinkesalat

Skinke salat tager virkelig ingen tid at lave. Den kan blandes sammen på bare 5-10 minutter, og så har du en super lækker pålægssalat til påskefrokost, julefrokost eller en rugbrødsmad.

Prøv også opskriften på denne hønsesalat til frokostbordet. Hønsesalat med små sprøde stykker bacon, karry, æbletern og frisk brøndkarse. 

pålægssalat

Skinkesalat

En nem og rigtig lækker skinkesalat som man laves på 5-10 minutter. Spis skinkesalaten på rugbrød til påske, julefrokost eller en rugbrødsmad.
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 3 madder

Ingredienser
 

  • 150 g skinke i tern eller et stykke kogt skinke
  • 30 g mayonnaise
  • 1 spsk. creme fraiche 18%
  • 0,5 tsk. dijon sennep
  • 0,5 rødløg
  • Salt og peber
  • purløg

Sådan gør du
 

  • Kom skinken ned i en smoothie blender, minihakker eller foodprocessor og blend skinken helt fin til små stykker.
  • Kom mayonnaise, creme fraiche og sennep ned i en skål og rør det sammen.
  • Skræl og hak løget til små bitte tern og kom dem ned i skålen.
  • Smag dressingen til med salt og peber.
  • Rør skinke og dressingen sammen med en ske og kom skinkesalaten over i en skål.
  • Pynt med purløg inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Skinkesalat
skinke salat

Skinkesalat med rødløg

I denne opskrift er der som nævn små stykker af hakket rødløg. De skal hakkes rigtig grudigt, så de blandes godt ind i skinkesalaten, når det røres sammen med en ske. Det smager efter min mening også allerbedst, når der ikke er store stykker af løg i maden. Men det er selvfølgelig smag og behag og kan nemt tilpasses. Du kan også skære tynder ringe af rødløg og komme dem på toppen som pynt.

Opbevaring af skinke salat

Skinkesalaten opbevares i køleskabet i en beholder med låg til den skal spises. Der bliver til cirka 3-4 små rugbrødsmadder ud af opskriften. Pynt gerne med revet gulerod på toppen og purløg eller andre friske krydderurter. Det kan for eksempel være karse eller brøndkarse som ofte er fremme ved højtider, når der skal holdes familie-frokoster.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar