Sarah Bernhardt kager med karamel
Kage og dessert

Sarah Bernhardt kager med karamel

Sarah Bernhardt kager med karamel

Sarah Bernhardt kager med karamel – bunden er toppet med den lækreste sarah bernhardt creme.

Jeg har lavet en ny variant af Sarah Bernhardt kager. De her er dyppet i et lag af chokoladeknapper med karamel, og de smager mindst lige så godt som de originale med mørk chokolade. I min min opskrift på Sarah Bernhardt kager med karamel er der en chokoladetrøffelcreme af piskefløde og mørk chokolade og selve bunden er makroner.

Man kan selvfølgelig vælge selv at bage sine makroner, men jeg har købt mig til dem. Jeg har brugt de helt klassiske små makroner. Man kan også købe store makroner, men de egner sig ikke så godt til sarah bernard kager, synes jeg. De må gerne være små og delikate.

Cremen til kagerne er ganske nem at lave. Der skal kun bruges to ingredienser – nemlig piskefløde og en god mørk chokolade som du synes om. Cremen skal laves dagen inden kagerne laves, så den kan nå at sætte sig i køleskabet.

Chokoladen med karamel som jeg har dyppet kagerne i er fra Odense Marcipan. Jeg ved at Callebaut også har en variant, men den kan ikke købes i supermarkederne. Der skal du i en specialbutik som handler med kage-tilbehør eller købe dem online.

Der bliver 28 små lækre sarah bernard ud af opskriften. De er gode som fødselsdagskager på et kagebord, til afternoon tea, eftermiddagskaffe, fredagskager, havefest eller til nytårsaften.

Opbevar Sarah Bernhardt kagerne i en beholder med låg på i køleskabet. Kagerne smager bedst, når de er helt kolde. De kan godt holde sig friske i et par dage på køl.

Se mange flere opskrifter på kager i kategorien kage og dessert.

Følg med på min Facebook og Instagram profil. På Facebook deler jeg både nye og gamle opskrifter og mine ugentlige madplaner. På min Instagram profil deler jeg glimt af hverdagen, madinspiration og links til opskrifterne som kommer på bloggen.

sarah bernhardt kage

Sarah Bernhardt kager med karamel

Antal 28 stk.

Ingredienser

  • 250 ml piskefløde
  • 100 g mørk chokolade til cremen
  • 28 små makroner
  • 175 g hvide chokoladeknapper med karamel (læs beskrivelse højere oppe)

Sådan gør du

  • Om aftnen - cremen laves
    Hak chokoladen fint - 100 gram.
    Kom piskefløden ned i en lille gryde og varm fløden op til den ryger. Fløden må ikke boble eller koges for meget. Så snart fløden ryger skal den tages af varmen.
    Kom den hakkede chokolade ned i fløden og rør det godt rundt.
    Hæld det ned i en skål og kom låg over skålen. Sæt skålen i køleskabet til dagen efter.
    Dagen efter - cremen smøres på
    Dagen efter har cremet sat sig og er blevet tyk. Rør cremen rundt med en ske inden den skal piskes med et piskeris.
    Pisk cremen sammen ganske hurtigt. Cremen må ikke piskes for længe men kun lige til den er cremet, blød og god.
    Sæt makronerne på et stykke bagepapir (med en plade eller skærebræt under) med den flade bund op. Det vil sige at den del af makronen som "vipper" skal være nederst.
    Smør cremen på i en top med en lille kagespartel som er beregnet til små kager og chokolade. Hvis du ikke har sådan en, kan du også bruge en spisekniv eller børnekniv.
    Sæt pladen med makronerne på køl i 30 minutter.
    Dyppelse i chokolade
    Smelt chokoladeknapperne.
    Hæld den smeltede chokolade ned i et glas.
    Dyp en kage af gangen ned i chokoladen. Lad chokoladen dryppe godt af inden du vender den om og sætter den tilbage på bagepapiret.
    Dyp alle kagerne i chokoladen og lad derefter chokoladen størkne. Hvis det er varmt i vejret, kan du sætte kagerne på køl, så det går hurtigere.
    Opbevar kagerne på køl til de skal spises. De smager bedst, når de er kolde.
    Læs mere om opbevaring af kagerne længere oppe i teksten.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar