Saltmandler

Saltmandler

Min yndlingssnack for tiden er disse saltmandler ♡
De er både lækre i salater, wokretter eller som topping til suppe, men mest af alt bruger jeg dem som en snack om formiddagen eller eftermiddagen. Der er de gode til at stille den lille sult, eller hvis sukkertrangen melder sig.

Jeg gør tit det, at jeg laver en stor portion mandler, når jeg laver saltmandler. Specielt hvis jeg har været heldig at finde mandler på tilbud. Så opbevarer jeg saltmandlerne i en bøtte med låg, og der kan de sagtens holde sig i lang tid. Jeg har i alt fald aldrig været ude for, at de blev dårlige, inden de blev spist.

Saltmandlerne laves med skrællen på, så de skal ikke smuttes inden og opskriften er ganske enkel. Udover mandler og salt skal der bare bruges vand, og så skal mandlerne bages i ovnen. Det er hurtigt og nemt og en super lækker lille snack!

Saltmandler

Opskrift på saltmandler

200 g mandler
4 spsk groft salt fx. havsalt
2 dl vand

Fremgangsmåde

Kom vand i en lille kasserolle eller gryde og tilsæt saltet.
Kog vandet indtil saltet er helt opløst. Tag gryden af komfuret og hæld mandlerne ned i vandet.
Lad mandlerne trække i vandet i 20 minutter og hæld derefter vandet fra ved hjælp af en sigte.

Spred mandlerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn.
Bagetid: 18-20 minutter ved 155° varmluft.

Mandlerne er færdige, når saltet har sat sig som et tyndt hvidt lag på skrællen.
Opbevar saltmandlerne i en beholder med låg.

Mængde

200 gram saltmandler

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.