Saltmandler
Snack og sødt

Saltmandler

Saltmandler

Saltmandler – en meget nem og enkel opskrift på saltede mandler.

Knasende sprøde saltmandler lavet af blot tre ingredienser. Det eneste du skal bruge for at lave saltet mandler er hele mandler, vand og groft salt.

Min yndlingssnack for tiden er disse saltmandler ♡
Hjemmelavede saltmandler er både lækre i salater, i madpakken til børn eller voksne, til wokretter eller som topping til dejlig varm suppe. Men mest af alt bruger jeg dem som en snack om formiddagen eller eftermiddagen. Der er de gode til at stille den lille sult, eller hvis sukkertrangen melder sig.
Mandlerne kan også bruges som en lille velkomstsnack, når man får gæster eller nytårsaften sammen med et glas bobler.

Opbevaring af ristet mandler.

Jeg gør tit det, at jeg laver en ret stor portion mandler, når jeg laver salt mandler i ovn. Specielt hvis jeg har været heldig at finde mandler på tilbud. Så opbevarer jeg saltmandlerne i en bøtte med låg, og der kan de sagtens holde sig i lang tid. Jeg har i alt fald aldrig været ude for, at de blev dårlige eller kedelige, inden de blev spist.

Saltede mandler laves med skrællen på, så de skal ikke smuttes inden og opskriften er ganske enkel. Udover mandler og salt skal der bare bruges vand, og så skal mandlerne bages i ovnen i cirka 20 minutter ved 155 grader varmluft. Saltet sætter sig i et tyndt fint lag rundt på mandlerne, og de smager så skønt. En perfekt lille og lækker snack.

Saltnødder kan også laves af hasselnødder eller cashewnødder. Jeg har lavet en variant med peber, som jeg linker til her under.

Prøv også disse opskrifter med saltede mandler:
Saltmandler med peber
Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler
Grønkålssalat med æble og saltmandler

saltede mandler

Saltmandler

Antal 200 gram

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 4 spsk. groft salt fx. havsalt
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  • Kom vand i en lille kasserolle eller gryde og tilsæt saltet.
    Kog vandet indtil saltet er helt opløst. Tag gryden af komfuret og hæld mandlerne ned i vandet.
    Lad mandlerne trække i vandet i 20 minutter og hæld derefter vandet fra ved hjælp af en sigte.
    Spred mandlerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-20 minutter ved 155° varmluft.
    Mandlerne er færdige, når saltet har sat sig som et tyndt hvidt lag på skrællen.
    Opbevar saltmandlerne i en beholder med låg.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar