Saltmandler med peber

Saltmandler med peber

Saltmandler med peber – de lækreste sprøde saltmandler med peber som kan bruges i en salat, som topping til suppe eller som en god lille snack.

Jeg elsker mandler og spiser dem flere gange om ugen. Det er oftest som en snack før eller sammen med min frokost, men jeg kan også godt lide at bruge mandler i salater. Det giver ekstra smag og knas til salaten som her i denne grønkålssalat med æble og saltmandler.

Jeg har brugt groft salt og en teske sort stødt peber til mine saltmandler med peber.
Der kan godt tilsættes mere peber, hvis man ønsker en kraftigere smag, men pas på at de ikke bliver for stærke. Det synes jeg ødelægger smagen og tager for meget af den gode nødde-smag fra mandlerne.

Når mandlerne er færdige, kan de opbevares i en bøtte med låg. Sådan holder de sig bedst, hvis de ikke skal spises med det samme.

Flere opskrifter med mandler:
Lakridsmandler
Saltmandler
Mandler med chokolade og havsalt

Saltmandler med peber

Saltmandler med peber

Antal 100 gram

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 2 spsk. groft salt
  • 1 tsk. stødt sort peber
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  • Kom vand i en lille gryde og tilsæt saltet og peberet.
    Kog vandet indtil saltet og peber er opløst. Tag gryden af komfuret og hæld mandlerne ned i vandet. Lad mandlerne trække i vandet i 20 minutter og hæld derefter vandet fra ved hjælp af en sigte.
    Spred mandlerne ud på en plade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 10-12 minutter ved 155° varmluft.
    Mandlerne er færdige, når saltet har sat sig som et tyndt hvidt lag på skrællen.
    Opbevar mandlerne i en beholder med låg.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Kommentarer

Saltmandler med peber — 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.