Saltkartofler
Aftensmad

Saltkartofler

Saltkartofler

Saltkartofler – opskrift på små salt kogte kartofler.

Saltkartofler er små kogte kartofler med skræl på som koges i vand tilsat godt med salt.
Det giver kartoflerne et tyndt fint lag salt, og det smager noget så godt!

Det her er en af mine ældre opskrifter helt tilbage fra 2014. Men jeg syntes at både teksten og billederne trængte til fornyelse. Så her får i den opdateret udgave med nyere billeder og en tilrettet tekst.

Det er bedst at lave saltede kartofler af de helt små kartofler, hvor skrællen er fin og ikke for tyk. Jeg plejer at bruge de små kartofler uden jord som også kaldes for “babykartofler”.
Skrællen på de små kartofler skal ikke tages af. Da kartoflerne både koges og spises med den tynde skræl på hvor saltet sidder.

Vi synes, at saltkartoflerne smager godt til det meste slags kød og kylling. Det kan for eksempel være sammen med hakkebøffer, en god bøf, kylling i ovnen eller frikadeller. Saltkogte kartofler kan også bruges til grillmad eller burger i stedet for pomfritter.
Jeg kan bestemt også anbefale salt kartofler sammen med en god pesto, hjemmelavet aioli eller til salater.

Hvis vi har en rest salt kogte kartofler tilbage, gemmer vi dem til dagen efter. Så bruger vi dem som en lille snack om eftermiddagen eller på en rugbrødsmad. Kartoflerne smager virkelig lækkert på groft rugbrød, sammen med tynde skiver af tomat, mayonnaise og purløg – en rigtig sommermad!
Jeg har ikke prøvet at genopvarme saltkartoflerne, da vi altid anvender resterne kolde og på denne måde.

Kender du salt kartofler, og hvordan plejer du at anvende dem?
Send din kommentar nederst i feltet på siden.

Prøv også:
Små græske kødboller med hvidløg, timian og persille eller nemme hakkebøffer i fad med bacon og champignoner.

salt kogte kartofler
Saltkartofler

Saltkartofler

Antal 1 kg

Ingredienser
 

  • 1 kg små kartofler (fx babykartofler)
  • 1 dl groft salt

Sådan gør du
 

  • Vask kartoflerne grundigt.
    Kog kartoflerne i en gryde med vand og salt til de er møre. De må ikke bliver over-kogt eller for bløde.
    Sluk kogepladen og hæld vandet fra kartoflerne. Stil gryden med kartoflerne tilbage på kogepladen. Lad gryden stå på kogepladen i 1-2 minutter imens saltet sætter sig på skrællen. Hold øje med gryden og ryst den af og til så kartoflerne vendes og får salt på alle siderne.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

  • Svar A+K/Venterpaavin 22. februar 2014 at 12:19

    Det er faktisk længe siden, jeg har fået sådan nogle – de er ellers ogdt tilbehør til næsten alt, tak for påmindelsen.

    – Anne

  • Svar Mie 22. februar 2014 at 13:14

    Ja, de er nemlig rigtig gode som tilbehør til de fleste retter. God weekend. Hilsner fra Mie

  • Svar Berit Thomsen 25. maj 2020 at 15:29

    Elsker saltkartofler. Det minder mig om De Kanariske Øer. Smager fantastisk med en rød mojo ☀️🤩

    • Svar Mie 25. maj 2020 at 19:44

      Ja, det var en god idé :-) Jeg har næsten lige lavet romesco sauce (opskriften er her på bloggen), og det minder vist meget om mojo. Gør det ik?

  • Svar Louise Topp 30. april 2021 at 22:12

    Hvor skal man tørre kartoflerne efter de er vasket? De skal jo ned en gryde med vand og koges 😉?

    • Svar Mie 1. maj 2021 at 15:46

      Det var en fejl og er nu rettet. Rigtig god weekend :-)

    Skriv din kommentar