Saltkartofler
Aftensmad

Saltkartofler

Saltkartofler

Saltkartofler – opskrift på små lækre salt kartofler.

Små kartofler med skræl på også kaldet saltkartofler som koges i en gryde sammen med groft salt. Det giver kartoflerne et tyndt fint lag salt, og det smager noget så godt!

De her saltkartofler får vi af og til som tilbehør til aftensmaden. Det er bedst at lave dem af de helt små kartofler, hvor skrællen er fin og ikke alt for tyk. Jeg plejer at bruge de små kartofler uden jord som kaldes for “babykartofler”.
Skrællen på de små kartofler skal ikke tages af. Kartoflerne skal laves og spises med skræl på.

Saltkartoflerne smager godt til alt slags kød, kylling og fisk. De kan også bruges til grillmad eller burger i stedet for pommes frites. Prøv også salt kartofler til grøn pesto, aioli eller salater. Hvis vi har en rest salt kogte kartofler tilbage, gemmer jeg dem til dagen efter, Så bruger vi dem som en lille snack eller på en rugbrødsmad. Jeg har ikke prøvet at genopvarme saltkartoflerne, da jeg synes de smager rigtig godt, også når de er kolde.

Har du smagt salt kartofler, og hvad synes du om dem? Skriv gerne en kommentar nederst under opskriften. Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive, hvis du skulle have spørgsmål.

Saltkartofler

Antal 1 kg

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler (fx babykartofler)
  • 1 håndfuld groft salt

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne og tør dem. Kog dem i en gryde med salten. Jeg plejer ikke at måle, hvor meget salt jeg bruger, men jeg gætter på cirka en halv deciliter salt.
    Lad kartoflerne koge i 18-20 minutter til de er møre. Hæld vandet fra og stil gryden med kartoflerne tilbage på komfuret – men med kogepladen slukket. Lad gryden stå på kogepladen i 1-2 minutter imens salten sætter sig på skrællen. Ryst gryden lidt så der kommer salt på alle siderne af kartoflerne.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar A+K/Venterpaavin 22. februar 2014 at 12:19

    Det er faktisk længe siden, jeg har fået sådan nogle – de er ellers ogdt tilbehør til næsten alt, tak for påmindelsen.

    – Anne

  • Svar Mie 22. februar 2014 at 13:14

    Ja, de er nemlig rigtig gode som tilbehør til de fleste retter. God weekend. Hilsner fra Mie

  • Skriv din kommentar