Saltkaramel
Dip og dressing

Saltkaramel

Saltkaramel

I dag vil jeg dele endnu en opskrift fra min fødselsdagsbrunch – nemlig denne helt vildt lækre saltkaramel ♡

Hvis ikke du kender saltkaramel, kan jeg fortælle, at du virkelig er gået glip af noget ;-) Det hører bestemt ikke til i den sunde ende, men det smager simpelthen så godt.
Der var flere af gæsterne til min fødselsdag, som ikke havde smagt det før, og de var alle temmelig vilde med det. Saltkaramel kan bruges til pandekager og kager, på en nybagt bolle, som topping på frugt og yoghurt eller som tilbehør på brunchbordet.

Det er ikke svært at lave saltkaramel, så længe man husker at sukkeret på ingen måde må blive brændt. Sker det, er der ingen anden løsning end at starte forfra.
Jeg har flere andre opskrifter på bloggen med karamel blandet andet pæresalat med feta og karamelliserede valnødder – karameller med havsalt – og æble-pinde med karamel. Søg i søgefeltet på karamel, hvis du er på udkig efter flere karamel-opskrifter.

Saltkaramel

Saltkaramel

Saltkaramel

Antal 1 glas

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1,5 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret på en stor pande ved middel-høj varme (på mit komfur hedder det 6-7). Panden skal være stor så sukkeret kan smelte i samme tempo uden at ligge for meget i lag.
    Der skal ikke røres i sukkeret, men man kan eventuelt lige løfte panden fra varmen og ryste sukkeret sammen. Sukkeret skal smelte til karamel og have en lys gylden farve. Den må ikke være for mørk og slet ikke brændt på nogen måde.
    Tag panden af varmen og hæld fløden i. Karamellen vil boble op og blive tyk.
    Sæt panden tilbage på komfuret på middel varme og rør karamellen og fløden sammen med en ske. Der skal røres til karamellen er helt rørt ud i fløden, og det har en ensartet blød konsistens. Rør havsalten ud i karamellen og tag panden af varmen.
    Hæld karamellen op i glas med låg og opbevar den i køleskabet.
    Tag eventuelt karamellen ud af køleskabet lidt tid inden skal bruges og rør i den.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Dorthe 8. marts 2017 at 16:07

    Hvor længe kan sådan noget holde sig? Det lyder super lækkert!

    • Svar Mie 9. marts 2017 at 11:19

      Hej Dorthe

      Det kan godt holde sig 1-2 uger på køl. Længere har vi ikke prøvet at have det ;-)

      Eventuelt kan du lave en halv portion :-)

      Hilsner fra Mie

  • Svar Dorthe 9. marts 2017 at 12:38

    Tak for svar! Det kan også være at det slet ikke når at holde så længe ??

  • Svar Skumfiduser med saltkaramel og chokolade - Madling.dk 10. marts 2017 at 14:25

    […] ← Saltkaramel […]

  • Skriv din kommentar