Saltkaramel

Saltkaramel

I dag vil jeg dele endnu en opskrift fra min fødselsdagsbrunch – nemlig denne helt vildt lækre saltkaramel ♡

Hvis ikke du kender saltkaramel, kan jeg fortælle, at du virkelig er gået glip af noget ;-) Det hører bestemt ikke til i den sunde ende, men det smager simpelthen så godt.
Der var flere af gæsterne til min fødselsdag, som ikke havde smagt det før, og de var alle temmelig vilde med det. Saltkaramel kan bruges til pandekager og kager, på en nybagt bolle, som topping på frugt og yoghurt eller som tilbehør på brunchbordet.

Det er ikke svært at lave saltkaramel, så længe man husker at sukkeret på ingen måde må blive brændt. Sker det, er der ingen anden løsning end at starte forfra.
Jeg har flere andre opskrifter på bloggen med karamel blandet andet pæresalat med feta og karamelliserede valnødder – karameller med havsalt – og æble-pinde med karamel. Søg i søgefeltet på karamel, hvis du er på udkig efter flere karamel-opskrifter.

Saltkaramel

Saltkaramel

Saltkaramel

Antal 1 glas

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1,5 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde

  • Smelt sukkeret på en stor pande ved middel-høj varme (på mit komfur hedder det 6-7). Panden skal være stor så sukkeret kan smelte i samme tempo uden at ligge for meget i lag.
    Der skal ikke røres i sukkeret, men man kan eventuelt lige løfte panden fra varmen og ryste sukkeret sammen. Sukkeret skal smelte til karamel og have en lys gylden farve. Den må ikke være for mørk og slet ikke brændt på nogen måde.
    Tag panden af varmen og hæld fløden i. Karamellen vil boble op og blive tyk.
    Sæt panden tilbage på komfuret på middel varme og rør karamellen og fløden sammen med en ske. Der skal røres til karamellen er helt rørt ud i fløden, og det har en ensartet blød konsistens. Rør havsalten ud i karamellen og tag panden af varmen.
    Hæld karamellen op i glas med låg og opbevar den i køleskabet.
    Tag eventuelt karamellen ud af køleskabet lidt tid inden skal bruges og rør i den.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Saltkaramel — 4 kommentarer

    • Hej Dorthe

      Det kan godt holde sig 1-2 uger på køl. Længere har vi ikke prøvet at have det ;-)

      Eventuelt kan du lave en halv portion :-)

      Hilsner fra Mie

  1. Pingback: Skumfiduser med saltkaramel og chokolade - Madling.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.