Når min frokost eller sene morgenmad skal være nem og sund, laver jeg tit en salat med spejlæg. Spejlæggene passer sig selv på panden, og så kan jeg skære grøntsagerne imens. Allerbedst synes jeg, det er, når jeg kan hente salaten og krydderurterne i vores have, og jeg glæder mig over, at salaten er på vej. Endnu er det kun små bitte blade, men om en par uger skulle vi meget gerne kunne hente en masse salat til maden i vores have.
Det meste salat er let at få til at gro, og sidste år kan jeg huske, at vi fik så meget, at vi næsten ikke kunne nå at få det spist. Vi gik og plukkede af det hver dag, og alligevel var det ikke til at følge med. I år har jeg plantet lidt mindre salat, og så har jeg til gengæld plantet en masse jordbær. Dem fik vi nemlig ingen af sidste år, så i år må der være håb med så mange jordbærplanter.
Se flere opskrifter på salater.
Opskrift på salat med spejlæg
Grøn salat fx. rucola eller krølsalat
Tomater
Agurk
Rødløg
Krydderurter fx. persille, brøndkarse eller ærtetoppe
2 æg
Smør til stegning
Fremgangsmåde
Slå æggene ud på en stor pande med smør og steg spejlæggene i et par minutter. Jeg kan godt lide, når spejlæggene får lidt sprød kant, men uden at de vendes og steges på begge sider.
Skyl og skær grøntsagerne og anret de to spejlæg øverst på salaten. Pynt salaten med krydderurter og så har du en nem og sund frokost klar.
Mængde
1 person
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
Ingen kommentarer