Salat med tomater og feta
Salat

Salat med tomater og feta

Salat med tomater og feta

Ofte skal der ikke særlig meget til at lave en god salat. Sådan er det med denne salat med tomater og feta. Den er simpel – men super lækker. Der skal ikke bruges andet end fire ingredienser og en hurtig dressing lavet med olivenolie.

Læs også: Salat med agurkGræsk salat og Pastasalat med bacon.

En nem og skøn tomat salat.

Udover rucola, små tomater, blåbær og feta indeholder salaten også en dressing. Dressingen er en blanding af olivenolie, lidt vand, citronsaft, honning, salt og peber. Altså en helt basis dressing som er nem og som kan røres sammen på ingen tid.

Jeg har brugt San Marzano tomater som er aflange tomater, der er mindre end almindelige tomater men større end de fleste cherrytomater. De er meget røde, har en sød smag og indeholder få kerner. De er perfekte til tomatsalat med feta, men andre små tomater kan selvfølgelig også bruges.

Salat med tomater og feta

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 65 g rucola
  • 250 g tomater (fx. San Marzano tomater eller cherrytomater)
  • 100 g blåbær
  • 100 g fast fetaost i blok

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. koldt vand
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl salaten og lad den dryppe godt af i en sigte.
    Rør dressingen sammen. Jeg plejer at piske den sammen med en gaffel så olie og honning bliver blandet godt sammen.
    Kom salaten i en skål og hæld dressingen ud over og vend det rundt.
    Skyl tomaterne og skær dem over i halve. Bland dem i salaten.
    Skyl blåbærrene og bland også dem i salaten.
    Knæk fetaen ud i små stykker og kom den i salaten.
tomatsalater
tomat salat

Tomatsalater.

Tomatsalater kan laves i mange variationer. Der kan både tilsættes rødløg, frisk mozzarella, avocado, friske krydderurter, pinjekerner eller bær. Jeg kan godt lide at bruge blåbær, da de er faste i det og ser så flotte ud i salaten. Du kan også bruge jordbær, man skal bare passe på med at det ikke bliver for smattet, for så bliver salaten ikke særlig lækker.

Når jeg kommer pinjekerner i tomatsalat, plejer jeg at riste pinjekernerne på en tør pande først. Så får de sådan en god smag og også farve. Når de er kølet af, drysser jeg lidt fint salt ud over og hælder dem over salaten.

Dressing til salat med tomater og feta.

Tomatsalat dressing kan købes færdiglavet. Men det er så nemt at lave sin egen, og det tager ikke mange minutter. Jeg plejer som regel at bruge lidt olivenolie og en smule vand, som jeg smager til med honning, citronsaft, salt og peber. Der kan også tilsættes sennep, hvis man ønsker en lidt skarpere smag.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar