Tomat med agurk
Salat

Salat med tomat og agurk

Tomat med agurk

Salat med tomat og agurk – en nem og god salat som kan spises som tilbehør.

Denne her salat med tomat og agurk er ofte den jeg laver, når det skal være nemt og gå hurtigt. Der er tomater, agurk, forårsløg, bredbladet persille og en dressing på.
Den tager ingen tid at lave, og så kan den spises som tilbehør til de fleste retter.

Dressingen på salaten består af citronsaft, olie, friskkværnet peber og flagesalt. Så bliver det altså ikke nemmere at få en god og hurtig dressing. Der kan også tilsættes honning og sennep til dressingen, hvis der ønskes mere smag. Men jeg synes nu, at det er passende med den nemme løsning til denne enkle salat. Du kan både brug en olivenolie eller en solsikkeolie til dressingen – med olivenolien bliver dressingen lidt skarpere i smagen.

Salaten kan for eksempel spises som tilbehør til kylling og kartofler, lasagne, fisk, hakkebøffer eller en gryderet. Man kan også bruges den som tilbehør i tortilla pandekager eller pitabrød. Hvad er din yndlingssalat, når det bare skal være nemt? Tip mig gerne i kommentarfeltet om andre gode salater.

Der er også forårsløg i salaten, og jeg bruger både løgene og en god del af toppen. Det kan man sagtens og faktisk smager toppen allerbedst – vil jeg mene. Ved at bruge både top og løg undgår du madspild, og det er da synd at smide det ud som godt kan anvendes.

Læs også: Salat med agurk – en flot og enkel salat med agurk og feta.
Græsk salat – en af mine yndlingssalater med solmodne røde tomater og den lækreste ost.

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Salat med tomat og agurk
Agurkesalat

Salat med tomat og agurk

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 200 g små tomater
  • Et lille bundt forårsløg
  • Bredbladet persille

Dressing

  • 0,5 citron (saften)
  • 2 spsk. olie
  • Peber
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

  • Rør dressingen sammen og stil den til side.
    Skyl agurken og skær den ud i små stykker.
    Skyl også tomaterne og skær dem over i halve.
    Hak forårsløgene ud i små stykker. Brug også en god del af toppen - det kan man sagtens.
    Bland grøntsagerne sammen og hæld dressingen over.
    Tilsæt snittet bredbladet persille og vend det hele sammen inden servering.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar