salat med spidskål
Salat

Salat med spidskål, æbler og græskarkerner

salat med spidskål

Salat med spidskål – en skøn spidskålssalat med æbler.

Opskrift på en nem og lækker salat med spidskål og æbler. Jeg kan rigtig godt lide kål og bruger det ofte til salater. I denne kålsalat med æbler er der også granatæblekerner, græskarkerner og tynde stykker parmesanost.

Spidskål og kål generelt kan godt blive lidt for groft i konsistensen. Derfor er det en god idé at skære spidskålen i helt tynde strimler. Så bliver det meget lettere i det og heller ikke så rustikt. Hvis du synes, kan du også blande kålen med en anden type salat som for eksempel krølsalat, en blandet mix af salater eller friske grønne ærteskud.

Spidskålssalat med æbler.

Kålsalat med æbler er sådan en god blanding. De sprøde og lidt søde æbler er sådan en god kombination til spidskål. Jeg bruger oftest røde æbler, da det er dem der bliver spist flest af herhjemme. Jeg plejer enten at købe Pink Lady eller Royal Gala, og det er også mest dem, som jeg bruger til andre salater.

Du kan selvfølgelig sagtens købe en dressing til spidskålssalat, men den er ret hurtigt at lave selv. Jeg har lavet en sennepsdressing med citronsaft, Dijonsennep (som er en stærk sennep), honning og krydret med salt og peber.

Jeg har brugt en parmesanost, som jeg har skåret i helt tynde stykker. Der kan også bruges feta eller små ostetern fra en skæreost til salaten.

Spidskålssalat kan spises som tilbehør til de fleste retter eller bruges som en frokostssalat sammen med brød eller kylling. Er der rester tilbage kan de godt gemmes til dagen efter. Der ligger sig lidt væske i bunden af salaten, men den kan enten hældes fra eller røres rundt i de andre ingredienser.

Se flere salater med spidskål: Salat med rød spidskål, appelsin og vindruer og spidskålssalat med appelsin og hasselnødder.

spidskålssalat
spidskålssalat med æbler
Salat med spidskål, æbler og græskarkerner

Salat med spidskål, æbler og græskarkerner

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 0,5 stort spidskål
  • 2 røde æbler
  • 75 g granatæblekerner
  • Parmesanost
  • Græskarkerner

Dressing

  • 100 ml creme fraiche
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør dressingen sammen så den står klar. Jeg plejer at bruge en gaffel til at piske det godt sammen.
    Snit spidskålen i tynde små strimler og skyl dem i en sigte. Lad kålen dryppe godt af eller tør det i et viskestykke.
    Skyl og skær æblerne ud i små tern.
    Bland spidskål, æbler og dressingen sammen i en skål.
    Hæld salaten ud på et fad eller skål og pynt med granatæblekerner, parmesanost skåret i tynde stykker og græskarkerner.
    Så er salaten klar til at blive nydt.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar