Salat med rødbedespirer
Salat

Salat med rødbedespirer

Salat med rødbedespirer

Da vi i sidste weekend havde besøg af venner til aftensmad, fik vi spaghetti carbonara og en salat med rødbedespirer. Jeg synes godt, at sammensætningen af fløde, æg og ost kan gøre carbonara til en lidt “tung” ret, så derfor plejer jeg at lave en salat til. Det er oftest bare en simpel salat, som gerne må være syrlig i smagen.

Måske kender du rødbedespirer? Jeg havde ikke set dem før hos min grønthandler eller i supermarkedet. Men jeg kunne slet ikke stå for, den pink farve de har. Rødbedespirer minder om almindelige lucernespirer bortset fra den kraftige farve og den milde smag af rødbede. De pynter flot i salater, sandwich eller på rugbrødsmadder.

For at give salaten lidt syrlig smag, kom jeg også et par kiwier i. Dressingen til salaten er en hjemmelavet dressing med blandt andet honning, hvidløg og citron. Jeg har ikke skrevet det præcise måleforhold ned, så målene er cirka mål. Det letteste er at smage sig frem :-)

Opskrift på salat med rødbedespirer

100 g blandet salatblade
12-15 blomme-cherrytomater
2 kiwi
En bakke rødbedespirer
En rød snackpeber

Dressing:
Olivenolie
Vand
2 teske honning
En halv presset citronsaft
Et halvt fed hvidløg
Salt og peber

Mængde

En stor skål salat med rødbedespirer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar