Salat med rød spidskål
Salat

Salat med rød spidskål, appelsin og vindruer

Salat med rød spidskål

Lækker salat med spidskål.

Salat med rød spidskål, appelsin og vindruer. En rigtig god og sprød salat som kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter.

Jeg er begyndt at lave mange flere retter og salater med kål. Det har jeg nok ikke altid været så god til, da vi mest har spist andre grøntsager og så broccoli og blomkål ved siden af. Man kan bruge kål på så mange måder. Det mætter godt og er sundt, så jeg synes, det er skønt at vi er begyndt at få så meget med kål.
Er I gode til at spise kål hjemme ved dig?

I denne salat har jeg brugt rød spidskål. Det almindelige grønne spidskål kan også bruges, jeg synes bare at det røde (som jo egentlig er lilla) havde sådan en flot farve. Spidskålen er blandet med baby salat mix af små blade, appelsiner og røde vindruer. Der er hældt en dressing over og til sidst toppet med hele hasselnødder.
Hvis du laver salaten i god tid, er det bedst at vente med at hælde nødderne over. Så holder de sig gode og knasende. Jeg har brugt hasselnødder, men der kan også bruges mandler, valnødder, cashewnødder eller pistacienødder. Jeg ville nok vælge den usaltede udgave til denne salat, da jeg ikke tror, at det passer så godt med det salte.

Prøv også disse skønne kålsalater:
Broccolisalat med rosiner og græskarkerner
Råkost med rødebede og gulerod
Grønkålssalat med perlebyg og æbler

Kigger du med på Facebook?
Her deler jeg hver dag opskrifter med inspiration til aftesmaden, madpakker, bagning eller søde sager. Når der er nye opskrifter eller andre indlæg på bloggen, bliver de naturligvis også delt.
>> Følg min Facebook profil her.

Kålsalat

Salat med rød spidskål, appelsin og vindruer

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 0,5 lille rødt eller grønt spidskål
  • 75 g baby salat mix
  • 2 appelsiner
  • Røde stenfri vindruer
  • 75-100 g hasselnødder

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 0,5 tsk. Dijonsennep
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. vand
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær spidskålen ud i helt tynde små strimler og skyld dem i en sigte.
    Skyl også salatbladene og bland dem sammen med spidskålen i en skål eller på et fad.
    Skræl appelsinerne og skær dem ud i små stykker. Skyl vindruerne og skær dem over i halve. Bland appelsinerne og vindruerne i salaten.
    Kom olivenolie, honning og sennep ned i en skål. Pisk det sammen med en gaffel og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
    Smag dressingen til og hæld den over salaten og vend det godt rundt.
    Til sidst drysses hasselnødderne hen over salaten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Previous Post Next Post

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar