Salat med nektariner, feta og karamelliserede hasselnødder
Salat

Salat med nektariner, feta og karamelliserede hasselnødder

Salat med nektariner, feta og karamelliserede hasselnødder

Salat med nektariner, feta og karamelliserede hasselnødder – en skøn nektarinsalat til sommeren.

Hold nu op et skønt vejr vi har haft i løbet af den seneste uge. Det har været så skønt, varmt og solrigt. Når det er så dejligt vejr, skal det nydes, og så bliver der ikke brugt helt så meget tid i køkkenet. Vi griller, laver hurtige og nemme retter og salater som denne salat med nektariner, feta og karamelliserede hasselnødder.

Det er en skøn og frisk sommersalat som kan bruges som tilbehør til mange retter. Men den kan også spises som en måltidssalat til frokost eller til aftensmad. Der kan eventuelt tilsættes lidt kylling, kogte pastaskruer eller spises et godt brød til.

I nektarinsalaten er der karamelliserede hasselnødder. De smager ret så skønt og giver salaten en dejlig sødme og tilfører knas. Når jeg gør lidt ekstra ud af salaterne, prøver jeg altid at tilføre knas. Det kan være i form af nødder, solsikkekerner, saltmandler eller græskarkerner. Det giver lige det ekstra til salaten, og så synes jeg både den mætter bedre og ser mere lækker ud.

Sammen med nektarinerne har jeg tilsat blåbær. Du kan også bruge andre bær som solbær, hindbær eller jordbær. Det er lige sæson for friske bær nu, hvor de smager af meget mere og ikke er så dyre i butikkerne. Vi har en masse jordbær på vej i haven, og jeg tror ikke, at der går mange dage før de er spise klar.

Vi fik en god dressing til med sennep og honning. Ikke en hjemmelavet dressing men jeg har mange opskrifter på dip og dressing i linket her.

Prøv også denne skønne salat:
Pæresalat med feta og karamelliserede valnødder

Nektarinsalat

Salat med nektariner, feta og karamelliserede hasselnødder

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 125 g baby salatmix
  • 3-4 nektariner
  • 125 g blåbær
  • Græsk feta
  • 100 g hasselnødder
  • 75 g sukker

Sådan gør du

  • Drys sukkeret ud på en stor pande og tænd for middelhøj varme på komfuret. Det er vigtigt, at sukkeret er godt spredt ud på hele panden, så det smelter i samme tempo.
    Gå ikke fra panden eller rør i sukkeret. Sukkeret skal have lov at smelte i rolig tempo, og uden at blive for mørkt. Jeg plejer at, løfte panden lidt, hvis jeg kan se, at noget af karamellen er ved at blive for mørk. Når alt sukkeret er smeltet og lysebrunt som karamel, kommes hasselnødderne på panden. Sluk for komfuret og bland nødderne rundt i karamellen. Det skal gå lidt hurtigt, så karamellen kan nå at sætte sig på hasselnødderne, inden den størkner.
    Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir og adskil dem fra hinanden, så de ikke klistrer sammen.
    Skyl salaten og tør den i et viskestykke eller med køkkenrulle.
    Skær nektarinerne ud i tynde både og bland dem i salaten. Skyl blåbærrene og bland også dem i salaten
    Smuldr fetaen i små stykker hen over salaten og bland de karamelliserede hasselnødder rundt i salaten.
    Tilsæt eventuelt en god dressing til eller spis salaten som den er.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar