Salat med mini tomater, blåbær og vinaigrette
Salat

Salat med mini tomater, blåbær og vinaigrette

Salat med mini tomater, blåbær og vinaigrette

I går var vores første arbejdsdag efter sommerferien, og derfor syntes jeg, at vi skulle forkæles med god aftensmad. Jeg handlede tidligt ind, inden jeg hentede drengene, og så havde jeg sat rigeligt tid af til at lave maden.

Både William og Malte havde haft en god dag, og de var begge i mægtig godt humør. Jeg havde ellers været lidt spændt på, om det var to trætte drenge, jeg fik hjem. Det kan jo godt være lidt svært, at komme i gang igen efter en dejlig ferie, men det tog de nu ret pænt. De legede både pudekamp og superhelte, spillede iPad og cyklede på vejen med Søren, så energien fejlede ikke noget ;-)

Imens de var ude at cykle, havde jeg ro og tid til at dække bord og have mig-tid i køkkenet. Det har været skønt at være på ferie og spise ude og fået all inclusive, men det er nu også rart at komme hjem. Jeg har savnet at lave mad til os! I ovnen lavede jeg kylling og nogle ret så lækre og greasy kartofler, som også kommer her på bloggen. Som tilbehør fik vi denne salat med mini tomater, blåbær og vinaigrette. Den er ganske nem at lave og består ikke af så mange ingredienser. Men den er både flot at se på, og så smager den af sommer.

Salat med mini tomater, blåbær og vinaigrette

Salat med mini tomater, blåbær og vinaigrette

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 små hoveder hjertesalat
  • 125 g Tomberries (mini tomater)
  • En håndfuld blåbær
  • 55 g pinjekerner + lidt salt

Vinaigrette dressing:

  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 tsk. honning

Sådan gør du

  • Skyl salaten og tør den i et viskestykke. Riv salaten ud i små stykker og kom den ned i en skål. Rør vinaigrette dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salatbladene og bland det rundt.
    Skyl mini tomaterne og blåbærrene og bland dem i salaten. Rist pinjekerne på en pande uden fedtstof til de er lysebrune og drys lidt salt over dem. Lad pinjekerne afkøle og hæld dem over salaten. Hvis salaten først skal spises senere, er det bedst at vente med at tilsætte pinjekerne så de ikke bliver bløde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Lotte 2. august 2016 at 14:58

    Hej Mie!
    Skal det ære agavesirup?
    Stor hilsen
    lotte

    • Svar Mie 2. august 2016 at 20:21

      Hej Lotte

      Man kan sikkert sagtens bruge andre former for sirup fx. en lys sirup eller mere honning. Det er nok smag og behag :-) Tilsæt det eventuelt lidt af gangen, så du kan smage dressingen til.

      God aften.

      Kærlig hilsen Mie

    Skriv din kommentar