Salat med kylling, nudler og sesamolie
Salat

Salat med kylling, nudler og sesamolie

Salat med kylling, nudler og sesamolie

Jeg har fået lavet så mange gode salater i løbet af den seneste tid. Specielt med kylling som vi spiser ofte. Hvis vi har fået en hel ovnkylling, eller jeg har købt en færdig kylling, så er der næsten altid lidt rester tilbage, som kan bruges til salater.

I denne her salat er der også brugt en rest kylling, og så der tilsat lidt kogte nudler samt sesamfrø og sesamolie. Det er faktisk først fornyeligt, at jeg er begyndt at anvende sesamolie. Sesamolie har en lækker nøddeagtig smag uden at være for kraftigt, og det kan bruges i stedet for dressing. Især til denne salat synes jeg, det passer rigtig godt, men man kan også bruge det fx til wokretter eller på rodfrugter i ovnen.

Hvad så med børnene, sidder du måske og tænker nu. Hvad får de?
Når Søren og jeg spiser “ren” salat til aftensmad, får børnene noget andet. Det kan være en rest fra aftensmaden dagen før, en tallerken med rugbrødsmadder og frugt eller dele af den salat som vi får suppleret med lidt andet. Jeg synes ikke, at det er besværligt at skulle lave flere “retter” til aftensmaden, da det kun er små ændringer som ikke er mere tidskrævende end et varmt måltid mad til os alle.

Salat med kylling, nudler og sesamolie

Opskrift på salat med kylling, nudler og sesamolie

2 små salathoveder fx. hjertesalat
2 gulerødder
Fintsnittet rødkål
Kold kylling fra en ovnkylling, stegt kyllingefilet eller kogt kylling
Kogte nudler
2 spsk sesamfrø
Sesamolie

Fremgangsmåde

Skær bunden af salaten og skyl salatbladene. Knæk salaten over i passende små stykker og anret den på to tallerkener. Skræl gulerødderne og brug en peeler eller en kartoffelskræller til at lave strimler ud af gulerødderne.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem køle af. Anret nudlerne og den kolde kylling på tallerkenerne sammen med gulerods-strimlerne.

Brug et mandolinjern eller et rivejern til at snitte rødkålen med og læg den på tallerkenerne. Til sidst drysses der sesamfrø og sesamolie ud over salaten.

Mængde

2 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar