Salat med chorizo, røræg og avocado
Salat

Salat med chorizo, røræg og avocado

Salat med chorizo, røræg og avocado

Normalt planlægger jeg maden, som jeg gerne vil lave, inden jeg går i gang.
Det er ikke altid at retten er skrevet ned – i alt fald ikke sådan helt med alle detaljer. Men jeg plejer at have en idé om, hvad det er, jeg gerne vil lave, og hvilke ingredienser der skal bruges.
Sådan var det ikke med denne salat med chorizo, røræg og avocado. Der vidste jeg ikke andet, end at jeg havde lyst til røræg og avocado. Jeg var så heldig, at vi havde en rest røræg i køleskabet fra dagen før, som jeg kunne bruge. Vi spiser ret ofte røræg, og jeg laver den altid på denne måde – den bedste røræg.

Selv om det ikke var planen fra starten af, så endte det med at blive til en salat.
En god og lækker sommersalat som indeholdt lidt af alt det, som jeg lige have lyst til.
En rest kold røræg, chorizopølse stegt på panden, en bund af hjertesalat, cherrytomater, avocado og græsk feter. Mums!

Jeg har ikke brugt dressing eller pesto til min salat med chorizo, røræg og avocado. Men jeg tror at både dressing eller pesto ville smage godt til. Jeg er dog nok lidt sær, når det gælder dressing til salater. Jeg kan godt lide dressing, men det er lige så tit, at jeg sagtens kan undvære det. Specielt når der er er avocado i salaten og feta, så synes jeg ikke at en dressing er nødvendig. Hvis du synes, at der mangler, vil jeg anbefale en cremefraiche-dressing eller grøn pesto til. De vil begge fungere godt uden at tage for meget smag fra de andre lækre ingredienser i salaten.

Se også disse skønne salater:
Bulgursalat med tomater, feta og saltmandler
Salat med dressing og feta
Kartoffelsalat med sennepsdressing 

Salat med chorizo, røræg og avocado

Salat med chorizo, røræg og avocado

Antal 1 person

Ingredienser

 • Den bedste røræg
 • Smør
 • 100 g chorizo
 • 1 lille hjertesalat
 • 5-6 cherrytomater
 • 0,5 avocado
 • Peber
 • Feta

Sådan gør du

 • Tilbered røræggen så den er klar. Sæt den enten på køl så den bliver kold eller spis den lun. Begge dele fungerer godt. Jeg spiste røræggen kold denne gang, da jeg havde en rest i køleskabet.
  Træk skindet af chorizopølsen og skær pølsen ud i mindre stykker.
  Kom smør på en panden og steg chorizopølsen på panden til den har fået sprøde ender.
  Skyl salaten, skær den ud i mindre stykker og anret den på tallerkenen. Skyl og skær også tomaterne ud og læg dem på tallerkenen.
  Skær avocadoen over på midten og skær den ud i mindre tern. Drys friskkværnet peber hen over avocadoen - jeg plejer ikke at komme salt på avocado men kun peber.
  Smuldr lidt feta over salaten eller i den ene side og anret med røræggen og den stegte chorizopølse.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar