I de sidste par dage har vi haft masser af grøntsager og frugt i køleskabet, så jeg har brugt godt af det her i weekenden. Vi og børnene har blandt andet fået masser af grøntsager til frokosten, friskpresset æblejuice til morgenmaden og så lavede jeg denne salat med avocado og brombær som tilbehør til vores aftensmad i fredags.
Når jeg laver guacamole, plejer jeg at komme stenen fra avocadoen ned i guacamolen, så holder den sig nogenlunde grøn. Det er lidt sværere, når avocadoen er skåret ud og blandet med andre grøntsager som her i salaten. Så hvis du laver salaten på forhånd, så vent med at skære avocadoerne ud til salaten skal spises.
Brombærrene har jeg plukket i vores have. Vi har en stor brombærbusk på den ene side af huset, og der kommer rigtig mange modne brombær nu. William og Malte plejer at plukke af dem, hver gang de løber forbi, så det er med at være hurtig, hvis jeg vil nå at bruge nogle af brombærrene i madlavningen.
Jeg hældte ingen dressingen over salaten, da den passede bedst, som den var til vores aftensmad. Men her kommer et link med ideer til dip og dressing, hvis du gerne vil have noget over din brombærsalat.
Se også denne opskrift med brombær:
Brombær-medaljer
Salat med avocado og brombær
Ingredienser
- Romainesalat
- 0,5 agurk
- 100 g brombær
- 125 g hel mozzarella
- 2 avocadoer
- 2 røde æbler
- En håndfuld mandler
Sådan gør du
- Skyl salaten og agurken og skær det ud inden det kommes ned i en stor skål. Skær mozzarellaen ud i små tern og bland den rundt i salaten.Skæl avocadoerne, tag stene fra og skær dem ud i tynde både som skæres over på midten. Skyl æblerne og skær dem i tynde både og bland dem rundt i salaten sammen med avocadoerne. Til sidst pyntes salaten med mandlerne.
2 Kommentarer
Brombær i salat er simpelthen så smukt! Det fik vi i øvrigt også i går.
Ja, det pynter så fint med bær i salater :-)