Salat med agurk
Salat

Salat med agurk

Salat med agurk

Salat med agurk – en nem opskrift på feldsalat med agurk, feta og dressing.

Jeg er gået i gang med at lave flere små lette salater til vores aftensmad. Det er så tit at vi får helt simple salater eller gnaver-grønt, men det er nu rart også at prøve lidt nyt.
Denne salat med agurk, feldsalat, brøndkarse, feta og en helt simpel dressing er en af de nye salater, som jeg har lavet.
Agurken er lavet til strimler for at give salaten lidt mere sprødhed, og så syntes jeg, at det så flot ud. Jeg laver tit salater med gulerodsstrimler, så hvorfor ikke gøre det også med agurk.

Jeg har brugt feldsalat som bund til salaten. Feldsalat har sådan en flot facon og god smag. Man kunne også have brugt rucola, romainesalat eller krølsalat. Salaten er blandet med brøndkarse, som vi synes rigtig godt om herhjemme. Sammen med persille og basilikum er brøndkarse en af de krydderurter, som vi meget ofte har i køkkenet.

Dressingen består af kun solsikkeolie, citron og salt og peber. En yderst simpel dressing men som giver salaten lige det ekstra. Der kan også bruges en hjemmerørt eller færdigkøbt caesar dressing eller helt almindelig creme fraiche dressing.

Salaten kan spises som tilbehør til langt de fleste retter. Det kunne for eksempel være til en god bøf og bagt kartoffel, spaghetti kødsovs, ristaffel, i pitabrød eller retter med fisk.
Jeg tænker, at den også kunne se ret flot ud som en lille forret. Man kunne servere salaten i små glas eller skåle sammen med et godt hjemmebagt brød til.

Jeg kan også anbefale:
Denne agurkerelish den er perfekt til flæskestegssanwich eller som tilbehør til flæskesteg og andre stege.
Min opskrift på mangosalat med agurk og rødløg er også rigtig god og kan spises som tilbehør til fisk og kylling.

salat med agurk og feta
nem salat

Salat med agurk

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 75 g Feldsalat
  • Brøndkarse
  • Feta

Dressing

  • 1-1,5 spsk. solsikkeolie
  • 1 tsk. citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
    Skyl salaten og lad den dryppe godt af i en sigte.
    Kom salaten ned i en skål og hæld dressingen ud over salaten og vend den godt rundt.
    Skyl agurken og brug en kartoffelskræller en peeler til at lave strimler af agurken.
    Læg salaten nederst på et fad, derefter agurken i strimler og pynt så med feta og brøndkarse.
    Slut af med at drysse lidt salt og peber over salaten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar