Salat-burger med hjemmelavet dressing
Aftensmad

Salat-burger med hjemmelavet dressing

Salat-burger med hjemmelavet dressing

Forleden dag da drengene fik risengrød til aftensmad, fik Søren og jeg en salat-burger med hjemmelavet dressing. I stedet for brød er bøffen svøbt i store sprøde salatblade. Jeg kan godt have det lidt blandet med low carb mad og især, når jeg hører folk sige, at de slet ikke savner brød, ris eller kartofler. Men med denne salat-burger må jeg tilstå, at jeg ikke savnede kulhydrater i nogen form, og det er bestemt en burger, som jeg vil nyde at spise igen. Den mættede godt, og ingen af os kunne spise mere end en salat-burger. Billederne her snyder lidt synes jeg, for man kan ikke rigtig se, hvor stor burgeren rent faktisk var.

Der er brugt 200 gram oksekød til hver bøf og en skive cheddarost. Dressingen i burgeren er en hjemmelavet dressing inspireret af opskriften Big Mac burger. Jeg har ikke brugt hvidløg i denne her opskrift, og så har jeg justeret lidt på mængderne. Der er god og kraftig smag i dressingen, så hvis man er til det lidt mere milde, kan der bruges mindre hvidvinseddike og sennep og tilsættes mere ketchup.

Uhmmm…. Jeg er blevet helt sulten imens, jeg har siddet og kigget billederne igennem. Godt at det snart er tid til frokost ;-)

Salat-burger med hjemmelavet dressing

Salat-burger med hjemmelavet dressing

Antal 2 stk.

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • 4 store blade icebergsalat
  • 4 skiver tomat
  • 4 skiver agurk
  • Rødløg
  • 2 skiver cheddarost

Dressing:

  • 75 g mayonnaise
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • 1 syltede agurk (hele agurker)
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 0,5 tsk. paprika
  • 2-3 tsk. ketchup

Sådan gør du

  • Start med at røre dressingen sammen. Hak agurkerne fint og rør alle de andre ingredienserne sammen. Kom agurkerne i dressingen og smag til ketchup. Lad dressingen trække i køleskabet i en halv times tid og smag den derefter til igen.
    Skyl salatbladene og lad dem dryppe af i en sigte. Læg to stykker salatblade sammen i et stykke bagepapir eller madpakkepapir, så de ligger som en “skål”. Skyl og skær tomat og agurk og skær dem i skiver. Hak rødløget fint så alle grøntsagerne står klar, når burgeren skal samles.
    Form to store bøffer ud af kødet og steg dem på en pande i smør. Krydr godt med salt og peber på begge sider. Lige inden bøfferne tages af panden lægges en skive cheddarost på hver bøf, så osten smelter.
    Læg bøfferne ned i salatbladene og læg agurk, tomat og rødløg på bøfferne. Slut af med dressingen og form salatbladene rundt om bøffen og så er salat-burgeren klar til at blive spist. Nydes med et koldt glas Cola til ;-)
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar