Sådan laver man et hjemmelavet marmorbord
Hobby og DIY

Sådan laver man et hjemmelavet marmorbord

Sådan laver man et hjemmelavet marmorbord

Jeg er flere gange blevet spurgt om det marmorbord, som jeg ofte bruger til at tage mine madbilleder på. Faktisk er det ikke et marmorbord men en hjemmelavet udgave, som er lavet med selvklæbende folie, som minder om marmor.

Folien er ganske let at sætte på, men det er bedst at være to personer om det. Man kan godt sætte det på alene, men så tager det en del tid at rette luftboblerne ud.

Marmorbordet egner sig godt som skrivebord eller hobbybord – eller som i mit tilfælde til fotos. Jeg ville ikke anvende det som spisebord, fordi det skal tørres af så ofte. Jeg plejer at tørre mit bord af med en tør eller let fugtigt klud, og det kan det godt tåle, så længe det ikke er hver dag. Mit folie er sat på en bordplade, som kan vendes om. På den anden side har jeg en anden type folie, så jeg let kan variere opstillingen og billeder af maden. Smart ik?

Faktisk har marmorbordet ikke kostet mere end 24,50 kr. at lave. Den selvklæbende folie har jeg købt hos Søstrene Grenes, og jeg ved at man også kan købe folie i byggemarkeder eller hos malerhandlere.

Sådan laver man et hjemmelavet marmorbord

Skabelonen til madplanen som ses på billederne finder du her.

Sådan laver man et hjemmelavet marmorbord

Det skal du bruge

Bord/bordplade
Selvklæbende folie
Folieskraber
Saks
2 personer

Sådan laver du det hjemmelavet marmorbord

Tør bordpladen af og lad den tørre. Mål op hvor meget af folien, som du skal bruge og klip folien over, så den passer til bordpladen.

Tag det første stykke af bagsiden af folien af, så du kan sætte det fast på bordpladen. Træk forsigtigt og langsomt bagsiden af folien af, imens den anden person sætter folien fast og glatter ud med skraberen.

Glat eventuelle lufthuller ud og stryg med hænderne hen over folien, så den sætter sig rigtig godt fast. Så er bordet klar til brug.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Tina Westergaard 4. marts 2015 at 10:25

    Arh det var godt nok smart :)

    • Svar Mie 4. marts 2015 at 11:54

      Ja ik :-) Smart og nemt.

    Skriv din kommentar