Sådan laver man en hjemmelavet opslagstavle
Hobby og DIY

Sådan laver man en hjemmelavet opslagstavle

Sådan laver man en hjemmelavet opslagstavle

Hjemmelavet opslagstavle – sådan kan du lave din egen opslagstavle.

Til en hjemmelavet opslagstavle skal du bruge en korkplade, stof, skruer og værktøj. Se mere nederst i teksten.

Vi har lavet vores kontor om. Det er et forholdsvis stort rum, og vi brugte det næste ikke. Derfor besluttede vi at rykke rundt på tingene og købe et skrivebord mere. Nu har vi et fælles skrivebord på 4 meter – sat sammen af to skriveborde. Drengene sidder i den ene ende, og Søren og jeg i den anden. Vi har stadig dette lille legehjørne i kontoret, som vi har planer om at lave til et spille-hjørne. Vi vil gerne have et tv som skal sættes op på væggen, et par hyggelige stole og så skal PlayStationen stå under fjernsynet. Lige nu står den i stuen, og det ville være rart at få den ind i kontoret for at skabe mere ro.

Søren og jeg havde tidligere hver vores skrivebord, men nu er det som sagt blevet til et stort. Jeg havde over mit gamle skrivebord en stort opslagstavle hængende med noget farverigt turkist stof med sommerfugle. Det passede den gang, men ikke til den nye stil ved fælles bordet. Derfor har jeg købt noget nyt og lysere stof, og det er faktisk blevet ret fint, synes jeg.

Opslagstavlen er mest min, og jeg kan godt lide at hænger små citater op, tegninger fra drengene og kort fra familie og kære som har betydning for mig. Det giver hygge og personlighed til rummet og så får jeg også lov til at sætte mit præg blandt tre drenge i hjemmet ;-)

Her følger min opslagstavle diy – skriv endelig hvis du har spørgsmål.

stof til opslagstavle
lav selv opslagstavle
diy
gør det selv opslagstavle
opslags tavle diy
lav selv opslagstavle

Det skal du bruge

En korkplade (kan købes og få skåret til i et byggemarked)
Stof (jeg har brugt ubleget bommuldslærred)
Skruer til at sætte pladen fast med

Værktøj: En hæftepistol med hæfteklammer, strygejern, boremaskine, vaterpas og tommelstok.

Sådan laver du en hjemmelavet opslagstavle

Bred stoffet ud på et bord og læg korkpladen på det. Stoffet skal kunne nå hele vejen rundt om korkpladen, og skal kunne bukkes om på bagsiden. På bagsiden behøver det selvfølgelig ikke at dække hele pladen, men der skal være nok stof til, at man kan hæfte det fast. Jeg klippede mit stof til, så der var cirka 20-30 cm. til fold på alle fire sider.

Sæt stoffet fast på alle siderne med hæftepistolen. Hæfteklammerne skal kunne sætte sig godt fast i korkpladen, men uden at de går igennem. I enderne kan stoffet eventuelt klippes lidt skråt (ligesom når man pakker en gave ind), så det kan lukkes pænt. Sørg for at stoffet sidder stramt, så det sidder pænt på pladen.

Hvis stoffet har været foldet og har linjer, kan du stryge det, imens det er på korkpladen. Jeg brugte en blomster-forstøver og strøg stoffet ved lav varme til folderne var væk.

Herefter måles op med vaterpasset og tommelstokken hvor opslagstavlen skal sidde, og den bores fast med 4-5 skruer. Det bliver pænest, hvis man borer ganske langsomt, så stoffet ikke folder rundt om skruerne.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

1 Kommentar

  • Svar Williams værelse 8 år - Madling.dk 24. marts 2017 at 22:41

    […] af en korkplade med et stykke stof omkring. I indlægget her beskriver jeg, hvordan man selv kan lave sin egen opslagstavle. Det er både nemt og billigt, og så er det pænere end mange af de opslagstavler man kan købe, […]

  • Skriv din kommentar