Sådan laver man en hjemmelavet juleranke i træ
Hobby og DIY

Sådan laver man en hjemmelavet juleranke i træ

Sådan laver man en hjemmelavet juleranke i træ

Sidste weekend var vi i skoven sammen med drengene. Vi gik en dejlig lang tur og nød den friske luft, og imens samlede vi pinde og grene, som vi fandt i skovbunden. Pinde og grene som jeg havde planer om, at ville bruge til hjemmelavet julepynt. Jeg synes, det er så fint, når naturen kommer med ind i hjemmet, og jeg er ikke særlig meget til alt for spraglede og rødt julepynt. Jeg er mest til det enkle og især engle eller ting i træ. Søren derimod kan slet ikke få for meget jul, og han synes vi skal have julepynt og kravlenisser over alt! Det kan godt give lidt uenigheder, når vi skal pynte op. Men de seneste par år synes jeg, at jeg har været mere eftergiven, da drengene også synes, at det er sjovt med masser af julepynt :-)

Jeg er desværre ikke god til at sy og hækle, eller jeg kan faktisk slet ikke nogen af delene. Så den julepynt jeg laver, er enten noget med papir og pap eller som her med materialer fundet i naturen. Vi kunne ikke finde nogle grankogler, da vi var i skoven, så dem har jeg købt mig til og kombineret med en sød engel og en hvid stjerne med glimmer på.

Det er lidt tidligt, at den første julepynt er kommet op. Men nu hænger juleranken så fint i stuen, så jeg tror, den får lov at hænge resten af året. Vi har en masse kasser med julepynt og lyskæder på loftet, som skal hænges op, inden december starter. Vi plejer at pynte op op alle fire, imens vi hører julemusik og spiser pebernødder, og jeg ved at drengene glæder sig ♥

Sådan laver man en hjemmelavet juleranke i træ

Sådan laver man en hjemmelavet juleranke i træ

Det skal du bruge

Et stykke træ (stor pind)
Rystepudser eller sandpapir
Snor
Julepynt
2 hvide skruekroge (30×2,6 hedder dem jeg har brugt)
En syl

Sådan laver du en hjemmelavet juleranke i træ

Start med at tage barken af træet med rystepudseren eller et stykke groft sandpapir. Jeg har brugt både en rystepudser og sandpapir, og jeg har ikke taget alt barken af men det meste, så træet blev lysere.

Bind en snor om det julepynt som du vil bruge og sæt det fast om pinden. Klip to passende stykker snor som skal bruges i enderne og bind en lykke, så de kan komme rundt om pinden. Lav to huller i loftet med sylen og sæt krogene fast i en passende afstand.

Hæng snoren fast ved at binde endnu en lykke, så snoren kan hænge i krogene.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar