Rugbrødspizza
Frokost

Rugbrødspizza

Rugbrødspizza

Rugbrødspizza med pizzasauce, pepperoni, ost og peberfrugt. De tager ingen tid at lave og kan spises som frokost, nem aftensmad eller bruges i madpakken. Der bliver 9 rugbrødspizzaer ud af opskriften, og du kan komme den topping på, som du synes allerbedst om.

Nemme rugbrødspizzaer som kan laves på 15 minutter.

Jeg har brugt mørkt rugbrød med kerner. Smurt rugbrødsstykkerne med en færdig tomatsauce, da det gerne måtte være nemt. Efterfølgende er der drysset med krydderier og kommet topping på. Længere nede i teksten kommer jeg med flere ideer til topping.

Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk, da William sagde, at han gerne ville have rugbrødspizza. Jeg var i tvivl, om den kombination kunne passe sammen. Men jeg blev positiv overrasket, for det vist sig, at være mig som bedst kunne lide dem! Har du smagt pizza med bund af rugbrød?

Rugbrødspizza

Antal 9 stk.

Ingredienser

 • 9 stykker rugbrød
 • 200 g pizzasauce (jeg har brugt en på glas fra Urtekram)
 • Lidt hvidløgspulver
 • Salt
 • 180 g revet mozzarella
 • 1 Snackpeberfrugt
 • Pepperoni

Sådan gør du

 • Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  Kom bagepapir på en plade og læg skiverne af rugbrød på panden.
  Kom pizzasauce på rugbrødsstykkerne og drys derefter med lidt hvidløgspulver og salt.
  Kom revet ost på pizzaerne.
  Skyl peberfrugten og skær den i tynde ringe som ligges oven på osten.
  Kom 3-4 skiver pepperoni på hvert stykke rugbrød.
  Sæt pladen i midten af ovnen.
  Bagetid: cirka 12 minutter. Osten skal have lidt farve og kanten af rugbrødet være sprødt.
Nem pizza
Rugbrødspizzaer

Fyld til rugbrødspizza.

Rugbrødspizza kan laves med lige som mange forskellige slags fyld som almindelige pizzaer. Prøv for eksempel med skinke og champignoner, en hvid pizza med gedeost, en lille rest oksekød som laves til kødboller eller små pølser og spejlæg på.
Den sidst nævnte kunne spises til morgenmad. Det tror jeg faktisk ville smagte ret godt. Rugbrød med tomatsauce, lidt ost, spejlæg og så små stykker af cocktailpølser eller avocado.

Rugbrødspizzaerne kan spises varme eller opbevares på køl i en beholder med låg. Så er det nemt lige at tage en eller flere stykker til brug i madpakken. Skær eventuelt et stykke over på skrå og pak dem til formiddagsmad sammen med frugt eller grøntsager. Pizzaerne egner sig ikke til at blive genopvarmet i ovnen.

Prøv også: Flødeost med krydderier | Hjemmelavet figenpålæg.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar