Rugbrødschips af stenalderbrød

Rugbrødschips af stenalderbrød

Sidst gang da jeg bagte stenalderbrød, fik vi ikke spist hele brødet, inden det blev hårdt og kedeligt. Derfor skar jeg resten af brødet ud i helt tynde skiver og lavede dem til rugbrødschips. De blev rigtig gode og passede perfekt som tilbehør  til den suppe, som vi skulle have til aftensmad.
Det er en smadder god måde at få brugt rester af rugbrød på, og rugbrødschipsene kan selvfølgelig også laves af almindelig mørkt eller lyst rugbrød. Jeg kan bedst lide mørkt brød og gerne med masser af kerner, så får chipsene også lidt mere bid.

Rugbrødschips er faktisk noget som vi spiser ret tit – både i hjemmelavet version men også i købe udgaven. De smager bare godt og kan bruges på mange måder.
Jeg har flere gange serveret rugbrødschips til tapas og fødselsdag. De er også gode til suppe, i salater som lige trænger til et lille “pift” eller som eftermiddags-snack. En af Williams favorit snacks er rugbrødschips med Pikantost på. Han spørger altid, “har vi den der smørreost?”, når han ser, at der er rugbrødschips ;-)

Hvordan anvender I rugbrødschips?
Kom gerne med kommentarer nederst i indlægget :-)

Rugbrødschips af stenalderbrød

Opskrift på rugbrødschips af stenalderbrød

En rest stenaderbrød (det må meget gerne være et par dage gammelt)
Olivenolie
Flagesalt eller havsalt

Fremgangsmåde

Skær brødet ud i meget tynder skiver med en skarp kniv. Det gør ikke noget, hvis skiverne knækker, de skal være så tynde som muligt.

Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir og hæld en smule olivenolie hen over brødene. Drys med flagesalt eller havsalt og bag rugbrødschipsene i ovnen.
Bagetid: 8-10 minutter ved 180° (varmluft) til de er helt sprøde.

Mængde

En lille skål rugbrødschips af stenalderbrød

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.